Supersize keramik i slankede mål

Mens flademålene vokser til imponerende dimensioner, skrumper tykkelsen med en ny innovativ produktionsteknologi

Italienske GranitiFiandre har investeret betydelige ressourcer i at udvikle nye jumboformater til sine keramiske fliser. Anstrengelserne har nu båret frugt med kollektionen Maximum, oplyser GranitiFiandre fra fabrikken i Castellerano i nærheden af Modena.

- Det er de mest innovative produktions-teknologier, som er taget i anvendelse for at fremstille megaformater som 3.000 × 1.500 mm i en tykkelse på helt ned til 3 mm, understreger Graniti­Fiandre, der kalder kollektionen Maximum for ‘svaret på verdens stigende efterspørgsel på kvalitetsarkitektur’.

- Designerne ønsker sig ikke alene produkter, der er elegante og visionære, men de skal også være bæredygtige og fremstilles med den største respekt for miljøet, noterer den førende italienske producent. Det er netop tilfældet med Maximum, der er ekstremt nem at rengøre, bruger et minimum af råstoffer og som også bruger meget få fugematerialer.

Tykkelsen fra seks til bare tre mm er afgørende for, at den nye kollektion kan blive et af de basismaterialer, der vil blive indskrevet i enhver arkitekts brugermanual, vurderer Graniti­Fiandre. Den beskedne tykkelse betyder, at flisen i renoveringsopgaver kan monteres, uden at den eksisterende belægning fjernes. Men samtidig bevirker de voksne fladedimensioner, at fugerne er reduceret til et minimum: Lettere rengøring og en ganske anderledes og udfordrende æstetik, påpeger Graniti­Fiandre.

Maximum kollektionen fremstilles i en vifte af strukturer og farver. Serien Aster er inspireret af universets planeter, mens en anden, DataUni fremstilles i en moderne, monokrom farveskala. Overfladen fremstår naturligt mat (semi-polished). Fladedimensionerne går fra 375 × 750 mm til 1.500 × 3.000 mm.