Fliseklæbning, selv i dårligt vejr

Ardex har lanceret en fliseklæber, udviklet med Weather Proof Technology, som bl.a. sikrer hurtig hærdning ved kolde temperaturer

Ardex har lanceret en fliseklæber, udviklet med Weather Proof Technology, som bl.a. sikrer hurtig hærdning ved kolde temperaturer samt højeste modstandsdygtighed over for vekslen mellem tø og frost, som langt overgår de krav, der stilles i den fælleseuropæiske standard EN 12004, fortæller teknisk chef i Ardex, Carsten Rasmussen.

– Det betyder, at en murer trygt kan udføre udendørs flisearealer på en terrasse også på grå efterårs- eller vinterdage, hvor dårligt vejr normalt ville betyde, at arbejdet indstilles for at undgå problemer med fliseklæberen. Selv hyppige temperaturskift omkring frysepunktet skader den ikke, siger han.

Den nye fliseklæber, Ardex X90 Outdoor, er cementbaseret og fiberforstærket, og fliseklæberen udmærker sig bl.a. ved at være modstandsdygtig over for regn og slagregn allerede efter to timer. Den er samtidig gangbar og fugeklar allerede efter ca. tre timer.

Kombinationen af hurtig afbinding, selv ved lave temperaturer, samt lang forarbejdningstid fra en time og opefter sikrer derudover maksimal effektivitet i det udendørs flisearbejde, når det er koldt.

Endelig egner fliseklæberen sig især til montering af sarte natursten, da dens særlige sammensætning effektivt forhindrer udblomstringer på fliserne som følge af fugt.

Foto: Ny fliseklæber sikrer effektivt udendørs flisearbejde, selv ved hyppige temperaturskift omkring frysepunktet.