Fliseproducent tilbyder termobeton

Termobeton er efterspurgt på grund af sin lave vægt, høje styrke og evne til at dæmpe trinlyd i etagebyggerier

Det vakte betydelig opsigt, da IBF (Ikast Betonvarefabrik) i sommerens løb lod markedet vide, at den kendte fliseproducent fra det midtjyske nu også var klar til at levere færdigblandet termobeton, der er en vægtreduceret betonblanding med polystyren. Det sker fra egen pumpebil med en fleksibel kapacitet på 50 kbm i timen!

– Vi efterkom dermed et behov for et produkt til ikke mindst etageadskillelser med reduceret vægt, men uden at give køb på de øvrige egenskaber som styrke og isoleringsevne, forklarer IBF A/S i en udtalelse.

Det har markedet taget godt imod, og IBF Thermobeton har på kort tid oplevet en markant vækst. Kunderne lægger vægt på, at den mobile blande- og pumpebil er i stand til at sikre en kontinuerlig forsyning til byggepladsen, så kapaciteten udnyttes fuldt ud.

Det betyder, at entreprenøren nu kan få en uafbrudt forsyning til opgaver helt op til 1.000-1.500 kvm, som typisk vil være det, man kan fuldføre på en arbejdsdag.

Blandt argumenterne til fordel for IBF Thermobeton høres også, at processen med undergulvet bliver nemmere, fordi gulvlæggerne slipper for at transportere og tilskære den polystyren, som ville skulle bruges i en traditionel opbygning.

Ikke mindst i boligbyggeriets mange og ofte mindre rum er det er en væsentlig fordel, understreges det. Udlægningsprocesserne bliver færre, enklere og hurtigere, lyder vurderingen.

Samtidig stræber byggeriets generelle udvikling efter minimerede konstruktioner med et minimalt materialeforbrug. Målet er derfor også en vægtreduktion, som netop den polystyrenblandede beton medvirker til i betydelig grad, understreger IBF.

IBF Thermobeton anvendes til isolering af undergulve samt til afretning af terrændæk med pilhøjde. Betonblandingen med polystyren er ligeledes perfekt til opretning og udjævning af store niveauforskelle. Endelig anvendes IBF Thermobeton også som underlag for anhydrit flydemørtelgulve og pudslag. Lydkravene i BR15 er opfyldt, oplyser IBF A/S. Termobeton er derfor også et godt produkt til trinlydsdæmpning.

IBF Thermobeton anvendes både i nybyggeri og renovering samt til industri- og boligformål.

Foto: IBF Thermobeton: Lav vægt, lav densitet og høj styrke. Blandes og pumpes fra egen bil i en tidsbesparende proces. Giver helstøbte undergulve uden kuldebroer. Leveres i hele Danmark.