Fliser i skræddermål

Der er travlt ved stansemaskinen i Hillerød. I efteråret 2013 satte Jelu Gulvbelægning den nye proces i gang, som tillader at skære linoleum og vinyl efter individuelle mål

- Lige siden har der været betydelig efterspørgsel efter skrædderarbejdet, melder dir. Henning Bast Nielsen, Jelu. Det skyldes også, at stansemaskinen er den eneste af sin art herhjemme. Med sin specielt designede computerstyrede teknologi kan den udskære banevarer i de individuelle størrelser og formater, som kunderne ønsker. Det giver f.eks. arkitekterne betydelige frihedsgrader.

- Vores investering har åbnet for en større kreativitet, når gulvbelægningen skal fornys både i private boliger og i virksomheder, erklærer dir. Henning Bast Nielsen. Udviklingen kommer også som en konsekvens af, at vi tidligere har måttet afslå opgaver, der ikke kunne lade sig gøre med eksisterende standardmål.

En konsekvens er også, at kollegavirksomheder tilbydes at blive kunder hos Jelu, som med sit nicheområde tilbyder en service, som ingen andre har på programmet.

- Der findes omkring 1.000 gulventreprenører herhjemme, for hvem de nye muligheder er relevante, fordi slutbrugerne efterspørger specialmål, vurderer Henning Bast Nielsen. Vi ved, at arkitekter gerne vil sætte deres personlige præg på gulvet. Det kan de nu gøre i et hidtil uset omfang!