Det er da skifer – eller ... ?

For det blotte øje er gulvet af naturskifer. Men plejen er anderledes og mere praktisk i en ny keramisk gulvklinke

Det bedste af to verdener er forenet i en ny gulvklinke fra italienske Unicom Starker, der herhjemme repræsenteres af Scandinova. Den praktiske keramikflise er svær at skelne fra naturskifer, men den har anderledes praktiske egenskaber.

Den skiferinspirerede klinke har fået navnet Natural Slate for sin naturtro gengivelse, virkeliggjort med en digital printteknologi.

Natural Slate udgives i tre serier – Winter, Autumn og Multicolour – med hver sin stemning. Da fliserne også tilbydes i størrelser fra mosaikstifter op til 41 × 61 centimeter, er der mulighed for at gøre den rå og imponerende natur til et designet indslag i moderne omgivelser.

I modsætning til ægte naturskifer kræver Natural Slate ikke pleje med olie. Overfladen er tilmed slidstærk, og sugeevnen er under 0,5 procent, oplyser Scandinova. Det betyder, at spildte væsker ikke absorberes af flisen – heller ikke kemikalier. Den daglige rengøring gøres enkel og let: Støvsugning samt lejlighedsvis vask med vand tilsat traditionelt rengøringsmiddel.

Natural Slate er prissat, så produktet er konkurrencedygtigt med skifer, oplyser Scandinova.