Hotel med specialtæpper – også på væggen

Hotel Eyde i Herning er blevet udvidet med en ny værelsesfløj på 27 værelser – ege carpets har været indover

Det historiske Hotel Eyde har en tidslinie, der strækker sig tilbage fra 1839, hvor den opstod som kro i Herning, der på det tidspunkt kun bestod af tre bygninger. Der er sket en del siden – og det sidst er, at hotellet er blevet udvidet med en ny fløj med plads til 27 værelser. Desuden er den gamle forpagterlejlighed blevet omdannet til fem nye fem-stjernede hotelsuiter – faktisk byens første fem-stjernede værelser.

Slyngende laubærblade

Ege carpets fået lov at brede sig ud med specielle løsninger i den nye værelsesfløj og det er virksomhedens designer, Helle Lykke Jensen, der er den kreative kraft bag en stor del af løsningen. Det er nemlig de specialdesignede tæpper, der falder mest i øjnene, når man træder ind i rummet. Ikke alene er der lavet specialdesign på de løse tæpper i Highline 1100 på gulvet med et motiv af slyngende laubærblade, men løsningen glider holistisk over i tæpper på væggen som bagtæppe for og indramning af selve sengen i værelset. Farvetonerne er holdt i jordfarve og især den brunlige tone, der er fortsat ud i hovedgærde og gardiner. Løsningen er også anvendt andre steder i hotellet som gennemgående formsprog.

Luksus-vinyl

På gulvet er der anvendt Planum Forte 100 Royal Oak. Et luksus vinyl stavparket-gulv med et slidlag på 1 mm. Løsningen udmærker sig ved, at såfremt en enkelt stav skulle blive beskadiget kan den nemt udskiftes uden at det vil afvige synsmæssigt, da stavparketten har en meget høj lysægthed. Den totale tykkelse er på 5 mm og kan derfor flugte med stort set alle tæppefliser fra Ege Carpets. Løsningen har en trinlydsdæmpning på 12 dB samt et skandinavisk, minimalistisk udtryk med 3 fliser i betonlook og 7 i forskellige trædesign.

Historisk hotel

Best Western Plus Hotel Eydes historie kan føres helt tilbage til 1839, hvor hotellet var den kun tredie bygning i Herning. Her åbnede den fuldmægtige på herredskontoret, Peter Christian Bertelsen, Christiansminde Kro. I 1856 blev Christiansminde Kro solgt til John Eyde, der forærede byggegrunden til Herning Kirke – på betinmgelse af, at der blev tinglyst en torveplads mellem hans kro og kirken. På dne måde blev det sikret, at kroen, og altså senere Hotel Eyde, altid ville være centralt beliggende midt på byens torv. I 1893 blev kroen ombygget til Hotel Eyde.

Foto: Mønstret med de slyngende laurbærblade i de løse tæpper fra ege carpets dominerer visuelt rummet på Hotel Eyde i Herning. Gulvet er i luksusvinyl.