Fotografiske eventyrtæpper til Lego Castle Hotel

Designere hos Ege må af og til definere en legoklods på ny for at få ideerne fra Merlin Group til at harmonere med virkeligheden i Billund. Selv med faste rammer kan det være en sjov opgave

Designere hos Ege må af og til definere en legoklods på ny for at få ideerne fra Merlin Group til at harmonere med virkeligheden i Billund. Selv med faste rammer kan det være en sjov opgave

Merlin Group har nok at holde styr på med hele 20 Lego-lokationer i verden. Det ved man udmærket hos Ege i Herning, hvor flere designere samarbejder med den britiske koncern om at skabe de helt rigtige indtryk på gulvene. Da Legoland Billunds spektakulære tema-hotel Castle Hotel blev indviet med festfyrværkeri i foråret 2019, var der gået et stort arbejde forud med at definere designs og farver – ikke mindst på gulvene.

Alle overflader i Lego Castle er designet til at sætte gang i fantasien. Især på gulvene er der med grafiske gengivelser af ridderborgens lemme, guldmønter og skjulte skatte gjort en indsats for at få børn og barnlige sjæle i legehumør. I modsætning til vægge, møbler og sengetøj er der dog brug for en større indsats, når de rigtige farver skal defineres.

– Der er mange hensyn at tage, så nogle gange er det en stor udfordring at finde de rigtige farver. Vores tæpper laves ud fra 12 farver, så det kræver noget at ramme det rigtige blandingsforhold. Det er lidt en leg at arbejde med, siger Helle Lykke Jensen, designer hos Ege.

Når hun en sjælden gang imellem må dømme dele af designet ude, bliver hendes input respekteret af de britiske designere. De er rutinerede i at give Legos legende univers en 3D-effekt på trykte materialer, men ikke i tæpper.

Optimerer produkterne

Ege er for længst gået over til at bruge miljøvenlige farvestoffer, som giver den ønskede kvalitet i tæppernes fibre. Når nye farvekombinationer skal prøves af, går Helle Lykke Jensen selv ned i produktionen for at teste dem af i lyskasser med den belysning, som skal være på det færdige tæppe.

– Det er vigtigt for både Merlin Group og Legoland Billund, at farverne sidder lige i øjet. Det skal være en totaloplevelse at gå på de nærmest fotografiske tæpper, så vi må ikke gøre farverne for mørke, selv om det letter vedligeholdelsen, siger Helle Lykke Jensen.

Når hun og kollegerne er tilfredse med resultatet, sender hun én kvadratmeter store prøver af tæpperne til både Merlin Groups kontorer i England og til hotellet i Billund. Her kan begge instanser selv se efter på stedet, om designet er, som de vil have det.

Høj trafik kræver tykkere tæpper

Hotellets 142 værelser med riddertema – og især gangene mellem dem – skal kunne holde til mange gæster og megen rengøring uden at miste den oprindelige kulør. Derfor er gangenes væg-til-væg tæpperne af Ege Highline 1100 WT (vævet tekstil), mens værelsernes er Ege Highline 910 WT. Highline-serien er designet til kraftigt erhvervsmæssigt brug. Det vævede tekstil er i dette tilfælde af genbrugte fiskenet.

Når de gæstende riddere skal bespises i Knights’ Tavern Restaurant, sker det selvfølgelig med en stor riddermenu. Også her har Ege leveret gulvet. Det er dog hverken spraglet eller af stof. I stedet er der valgt et vinylgulv med træ-look fra Amtico Spacia. Den vandafvisende overflade er let at rengøre efter de jævnlige uheld i buffeten.

Fakta

Tæpper til værelserne er Ege Highline 910 WT (Woven textile).

Tæpper til gangene er Ege Highline 1100 WT.

Begge Highline-tæpper er vævet af genbrugsfibre fra gamle fiskenet.

Gulvet i restaurantområdet er Antico Spacia – vinylgulv med trægulv – i Classic Cherry SS5W2510.

Foto:Skinnende guldmønter og andre lyse detaljer kan være svære at gengive på tæpperne, fordi de også skal kunne holdes rene. Som det fremgår af billederne, lykkes det dog alligevel. Foto: Ege.