Legetøjskæde får ny kontraktvinyl

Det blev egetæppers Amtico Spacia, der igen stod med palmerne, da skandinavisk legetøjsgigant skulle forny butiksgulvene

Det handler simpelthen om en garanti for, at løsningen virker og, at den kan implementeres uden, at man mister åbningsdage og driftstid.

Det er den centrale overskrift, når en skandinavisk butikskæde skal vælge ny gulvbelægning. Det er den kendte legetøjsudbyder, BR, som har valgt at renovere et par hundrede butikker i Sverige, Norge og Danmark, heraf 50 af dem med helt nye gulvbelægninger. Bygherren er Top Toys, der ejer BR-kæden.

Variation i formater

- Top Toys valgte Amtico Spacia fra egetæpper, fordi vi kunne dokumentere udkommet af den løsning fra andre kædebutikker som Inspiration, Matas og Bog & Idé, forklarer rådgiver og leverandør på det store projekt, ITAB Shop Concept med indretningskonsulent Bo Kjeldgaard som ansvarshavende.

- Sammen med referencerne er de vigtige parametre udvalget af farver og overflader, slidstyrke og variationer i flise - eller plankeformater, så belægningen er nem at montere  afsnitsvis i butikkerne uden at forstyrre driften i åbningstiden, forklarer Bo Kjeldgaard.  Kommer der efterfølgende skader, er det tilsvarende nemt at skifte en flise, en planke eller en stav, tilføjer han.

I Danmark har Amtico-vinyl haft et voksende marked siden 1990, hvor Dansk Supermarked var en af de første kunder.

Bio-blødgører

- Amtico Spacias grafiske overflader er populære; det samme er kompositionen med biobaserede blødgørere uden ftalater og klassifikationen i slidklasse 42 med en skridsikkerhed i klasse R10. Det indfrier de strenge krav i offentlige miljøer, forklarer egetæpper a/s.  Det spiller også ind, at Amtico i sin produktion kun bruger de bedste sorter af det, som branchen kalder ’virgin pvc’: Finest, renest og med højeste slidstyrke. 

De i alt omkring 10.000 kvm i Amticos design White Oak til BR Legetøj er et eksempel på, at udbredelsen af den britisk producerede kontraktvinyl er i vækst. Opgaven er i øvrigt udført af en fast partner med indsigt i netop det specielle butiksindretningsmarked, Dansk Gulvmontage i Herning, oplyser egetæpper a/s.   

Foto: BR Legetøj med Top Toys som bygherre har valgt Amtico Spacia i farven White Oak til 50 butikker i Sverige og Danmark.