Sisal topper igen

Rekvisitter fra dengang, verden endnu var tryg og overskuelig, er i vælten. Det mærker man hos Eriksen Randers, agenten med fingeren på pulsen, når det gælder halvfjerdsernes memorabilia

- Orange og brun er igen i kurs, vi vil have blødhed og hyggekrog, og sisal er atter den foretrukne belægning hos den kræsne gulvkunde, forklarer direktør Sten Hasling, Eriksen Randers, som derfor glæder sig over en ny kollektion af moderne sisal fra tyske Otto Golze & Söhne.

Sisal fremstilles ganske som før af agavens robuste plantefibre. Den er stærkere end kokos, hvilket gør den egnet til holdbare gulvbelægninger.

Golzes sisalkollektion indeholder en række afvekslende og interessante vævninger, alle med en bagside af latex, egnet til fuldklæbning.

- Det nye er, at det er de antracitte og sorte farvevariationer, der er mest efterspurgt, noterer Sten Hasling, som også minder om, at sisal ganske vist er en banevare i 4 m bredde, men også fremstilles som afpassede og kantsyede tæpper og løbere. De findes i en række standardformater, men kan også fremstilles på bestilling i individuelle kundespecifikke mål.