Akustik og klima i højtrykslaminat

I Korsør og Jyderup bygges netop nu boliger med gulve termisk og akustisk isolerede gulve fra BerryAlloc

Hvornår det ‘rigtige’ trægulv skal skiftes ud med et, der ligner, men er fremstillet af laminat, kan der være mange og delte meninger om.

Men når boligejendommen har et akut behov for at isolere sine etagedæk for dermed at opnå både termiske og akustiske forbedringer, så kan højtrykslaminat være det absolut indlysende valg.

Det forklarer Holbæk Gulventreprise, som netop har lagt BerryAllocs High Tech højtrykslaminat i design Hvid Eg fra kollektionen Original i 60 almene boliger i en renoveringsopgave i Jyderup.

Bygherren er Vestsjællands Almene Boligselskab, VAB, som er i gang med en energirenovering af boligerne. Markant forbedrede energidata og en tilsvarende reduceret trinlydstransmission (23 dB!) opnås ved at isolere etagedækkene med flydebetonen RibaPlan fra Lodbyg Entreprise, oplyser Andreas Schrøder, Holbæk Gulventreprise. Flydebetonen pumpes ud i lag på 80-100 mm og bruger dermed den plads, der tidligere var reserveret til den strøbaserede trægulvskonstruktion.

- Det levner plads til en svømmende gulvkonstruktion af BerryAlloc højtrykslaminat, lagt som lyddæmpede plankeformater på B193 x H11 x L1212 mm, forklarer Andreas Schrøder, som monterede det svømmende gulv med BerryAlloc patenterede aluminiumslås. Det betyder også, at enkelte planker kan udskiftes, hvis uheldet skulle ske.

- Men sagen er jo, uddyber Andreas Schrøder, at BerryAlloc gulvet er ekstremt robust og faktisk modstår hårdere slid og mere ekstrem brug end det trægulv, som det ligner!
Holbæk Gulventreprise gennemførte opgaven i samarbejde med totalentreprenøren på opgaven, Daurehøj Erhvervsbyg, og med bygherren, Vestsjællands Almene Boligselskab, som opnåede en kortere byggetid, fordi højtrykslaminatens planker er hurtigere at montere.

- På bundlinjen blev totalprisen for den nye isolerende løsning med alle komponenter den samme som prisen for et trægulv. Men så har man opnået de ønskede termiske og akustiske forbedringer med et gulv, som bare er et supergodt produkt, anmelder Andreas Schrøder.

For samme totalentreprenør har Holbæk Gulventreprise også lagt BerryAlloc High Tech højtrykslaminat i 26 nye boliger i Korsør.

BoligKorsør er bygherre.