Timberman Denmark A/S overtager Wicander

Wicanders ejer, Amorim Revistimentos S.A., har til gengæld købt Industri Udviklings aktier i Timberman og har via en aktieudvidelse nu en ejerandel på 50 procent i Timberman

Timberman Denmark A/S i Hadsund har overtaget alle Wicanders aktiviteter i Danmark og satser nu målrettet på at blive den førende leverandør på markedet for hårde gulvbelægninger.

- Timberman er i dag et stærkt brand inden for trægulve, og med købet af Wicanders tilføres sortimentet en række nye attraktive korkbaserede gulvprodukter. Timbermans program af trægulve omfatter såvel traditionelle parket- og plankegulve som de mere specielle produkter som Marineplank, Wideplank og Slotsplank. Wicanders korkbaserede gulve kan i styrke sammenlignes med laminatgulve, men på grund af det mellemliggende lyd- og varmeisolerende lag af kork er de langt mere bløde, behagelige og lydløse at gå på, ligesom de virker lyddæmpende i hele rummet, hedder det i en meddelelse.

Samtidig med at Timberman har købt Wicanders aktiviteter i Danmark, har Wicanders ejer - Amorim Revistimentos S.A. - købt Industri Udviklings aktier i Timberman og har via en aktieudvidelse nu en ejerandel på 50 procent i Timberman. Amorim Revistimentos S.A. er en del af den portugisiske Amorim Group, der er verdens største producent af kork og sidder på 60 procent af verdensmarkedet for korkbaserede gulve.

- Vores målsætning er at udbygge vores markedslederrolle på gulvmarkedet i Danmark via branding af både Timbermans trægulve og Wicanders korkgulve. Derfor vil alle produkter fremover blive solgt og markedsført under de samme navne som hidtil, og distributionen vil i hovedtrækkene også forblive uændret, fortæller administrerende direktør Keld Jensen, Timberman.

Rent organisatorisk vil Keld Jensen og Bjarne Pedersen fra Timberman fortsat eje 50 procent af Timberman Denmark A/S, og de vil fortsat udgøre direktionen i virksomheden med Keld Jensen som administrerende direktør og daglig leder. Amorims danske afdeling i Greve vil blive lukket, mens de to danske salgskonsulenter - Poul Kristensen og Jakob Melvang - vil blive integreret i Timbermans salgsorganisation.