Domotex så international som aldrig før

Domotex annoncerer stjernearkitekter på podiet og gulvnyheder, der står i kø fra parket over laminat til tekstile og ikke mindst LVT vinylkollektionerne

Den internationale gulvmesse Domotex kan snart melde alt udsolgt til 2016 udgaven, der åbner i Hannover i midten af januar.

- Det er overraskende, fordi der stadig er fire måneder til åbningen, sagde bestyrelsesmedlem i Deutsche Messe med særligt ansvar for gulvmessen, Dr. Jochen Köckler i midten af september. På det tidspunkt kunne han tælle 1400 udstillere fra mere end 60 lande, hvad der fik Jochen Köckler til at kalde responsen fra markedet ’ekstrem positiv’.  2016 er en af de store årgange for messen i Hannover, som i lige årstal ikke skal konkurrere med Bau i München.

Det er også en ny udvikling på Domotex, at 85 pct. af udstillerne er fra andre end Tyskland med Tyrkiet, Indien, Belgien, Kina, Holland og Iran som de ledende udstillernationer, målt på stand-areal.

Mens produktmesser historisk har været markedspladser, hvor branchens parter kunne mødes, udveksle synspunkter og gøre forretninger, så er Domotex i stigende grad tillige blevet en generator for produktnyt. Potentialet i nyheder indenfor alle produktgrene vurderes som enormt i et forum, hvor udstilleren kan vente at komme i kontakt med op til 50.000 gæster, som ventes til de i alt 12 messehaller i løbet af de fire udstillingsdage.

Det reagerede Deutsche Messe på for nogle år siden og introducerede begrebet ’[email protected]’.

Sat i scene

Ideen er at vise produktnyhederne i en iscenesat sammenhæng og dermed give dem ekstra synlighed og vægt.  En stribe af de vigtigste nyheder er i god tid blevet udvalgt inden messens åbning af en jury, der ledes af den industrielle designer Stefan Diez.

Udstillerne har indsendt deres nyheder til juryen indenfor seks kategorier, inklusive installations-teknologi.  For i lighed med tidligere messeudgaver er det ingen undtagelse i 2016, at håndværket og de tilhørende redskaber og maskiner vil blive et centralt emne i messeafsnit so Treffpunkt Handwerk og Hands-On.

Vinyl-nyheder

Allerede nu kan Deutsche Messe notere, at en bølge nyheder indenfor af LVT (Luxury Vinyl Tiles) vil blive et af de helt store trækplastre i Hannover til januar.

- Det sker, fordi produkterne nu fremstilles miljørigtigt og, fordi producenterne er hurtige ti at udvikle nye designs og mønstre, vurderer Jochen Köckler.

Det hører med til gulvmessen i Hannover, at Deutsche Messe også tilbyder en række seminarer, konferencer og shows med især arkitekter som målgruppe. Som indlægsholdere er det annonceret, at stjernenavne som Piero Lissoni fra Italien og østrigske Wolf W Prix fra Coop Himmelb(l)au kommer. Med et større fokus på materialer og teknologier indenfor gulvhåndværket Holdes endelig den traditionelle Wood Flooring Summit med deltagelse af 200 udstillere fra parket - og laminatindustrierne og 180 indenfor teknologi og håndværk.

Domotex i Hannover afvikles fra den 16. til og med den 19. januar 2016.