Hannover-messe vokser på international skala

Deutsche Messe ytrer stor tilfredshed med Domotex 2016, der har tilslutning fra ikke færre end 60 nationer. LVT Luxury Vinyl Tiles er i toppen af årets plakat

Der er optimisme hos Deutsche Messe i Hannover.

– Optimismen er forankret i nogle solide tal, der peger på, at Domotex 2016 kan blive en af de største årgange nogen sinde, jubler dr. Jochen Köckler, der sidder i bestyrelsen for Deutsche Messe med særligt ansvar for Domotex.

– Lige nu venter vi mindst 1.400 udstillere fra ikke færre end 60 nationer, hvilket også er med til at fjerne enhver tvivl om, hvorvidt Domotex er en internatonal messe, erklærer Jochen Köckler: 85 procent af udstillerne, svarende til lige under 1.200, kommer fra lande uden for Tyskland!

Foto: Dr. Jochen Köckler – optimismen blomstrer.

– De kommer her til Hannover i håbet om at opdyrke nye eksportmarkeder her i Vesteuropa, forklarer Jochen Köckler. De største udstillernationer efter Tyskand, målt på areal, er Tyrkiet, Indien, Belgien, Kina, Holland og Iran.

Domotex kan allerede nu sige, at en af hovedattraktionerne på gulvmessen i 2016 bliver det hidtil største afsnit med LVT, Luxury Vinyl Tiles (og planker) nogen sinde. Forklaringen er, at netop producenterne indenfor LVT har en ekstrem produktudvikling og frigiver nye mønstre og strukturer i hundredvis.

Det betyder dog ikke, at Domotex 2016 ikke også kommer til at vise det autentiske trægulv, tvært imod: Udstillertallene er steget betragteligt fra 2014, og konferencerne på Wood Flooring Summit har fået mange tilmeldinger. Afsnittet forventer at rumme 200 udstillere fra producenternes rækker, mens 180, der beskæftiger sig med tilbehør, værktøj og montage, også vil være til stede.

Innovation

I lighed med tidligere år vil Domotex også i 2016 give ekstra opmærksomhed og iscenesættelse til udvalgte, innovative produkter. Det sker på [email protected] i hallerne 6, 9 og 17, hvor de nye produkter vises med kunstnerisk kant og får særlig fremtrædende præsentation. Det har i tidligere udgaver af Domotex været meget populært; bliver det ikke mindre nu. Produkterne udvælges af en ekspertjury inden for udstillingskategorierne og følges af foredrag og paneldiskussioner med prominente arkitekter og designere.

2016-udgaven af Domotex kommer til at fylde ikke færre ned 12 haller hos Deutsche Messe i Hannover. Domotex åbner den 16. januar kl. 10.

Topfoto: [email protected] var også i 2015 et populært besøgsmål for messegæster.