25 år med lak og slib: En brancheprofil takker af

​​​​​​​Allan Vinderslev har siden 1995 stået i spidsen for gulvgrossisten Scandinova. Nu overlader han efter 25 år som butikschef en forretning i vækst til yngre kræfter og går på pension

Allan Vinderslev har siden 1995 stået i spidsen for gulvgrossisten Scandinova på Industrivej 6 i Viby. Nu overlader han efter 25 år som butikschef en forretning i vækst til yngre kræfter og går på pension. Han har sidste arbejdsdag torsdag den 26. november.

I slutningen af november 1995 slog gulvgrossisten Scandinova dørene op til sin første filial uden for København. Det skete på Industrivej 6 i Viby, hvor Allan Vinderslev blev ansat som butikschef og de første mange år drev butikken alene assisteret af en kørende sælger. Allan Vinderslev kan derfor i november fejre 25-års jubilæum og takker samtidig af med sidste arbejdsdag den 26. november. Han overlader tøjlerne til salgskonsulent Morten Vassard, der bliver ny butikschef pr. 1. december.

Har solgt mere end 1 mio. liter gulvlak
- Det bliver et farvel til et godt arbejdsliv i Scandinova og farvel til gode kolleger, trofaste kunder og mange leverandørrelationer. Ikke kun i Aarhus, men over hele Jylland og Fyn. Jeg vil tro, at jeg har solgt mere end 1 mio. liter gulvlak i min tid i forretningen, fortæller Allan Vinderslev og fortsætter:

- Da jeg startede, var der kun en håndfuld store gulvfirmaer i Aarhus-området, og de lavede lidt af det hele. I dag er der også kommet rigtigt mange mindre firmaer til, som er mere specialiserede, og selve håndværket har fået et stort løft. Jeg er stolt over, at vi som grossistcenter har været med til at præge den udvikling og altid har arbejdet efter at understøtte kvaliteten i branchen. 

Svær opstart afløst af stabil vækst
Grossistcenteret havde fra starten fokus på gulvslibning og satsede på at få udbredt lak/slib-produkterne fra svenske Bona. Dem var der ifølge Allan Vinderslev kun en lille håndfuld kunder i Jylland og på Fyn, der havde kendskab til, så udfordringen var stor.

Ikke desto mindre lykkedes det at få hul ind til markedet, og grossistcenteret har faktisk siden første år præsteret vækst i omsætningen. Allan Vinderslev uddyber:                                                                                                                                  

- Efter en lidt tung start begyndte vi at få bedre fat og kom efterhånden til at levere til gulvfirmaer i hele Jylland og på Fyn. Fra foråret 2012 blev endnu en medarbejder knyttet til forretningen, så vi ligesom i dag blev to fuldtidsansatte. Samtidig kunne vi i stigende grad koncentrere kræfterne om Aarhus-området og Østjylland i takt med, at Scandinova åbnede filialer i Odense og Aalborg.

En spændende og varieret hverdag
Allan Vinderslev glæder sig nu til at tage hul på et nyt kapitel som pensionist, og han er både glad og stolt over at overlade en solid forretning i vækst til yngre kræfter: 

- Opgaverne har været mangeartede gennem årene. Lige fra udarbejdelse af salgsmateriale og teknisk dokumentation til disponering af produkterne. Sammen med den daglige drift og samarbejdet med kunderne har der derfor altid været masser af spændende udfordringer, og det har alt sammen været med til at give en spændende og varieret hverdag, slutter han af.