Gulveksperter videreuddanner sig til vægspecialister

Seneste hold gulvlæggere har netop lagt vejen forbi Mercantec i Viborg til certificering i Altro Whiterock™ FR vægsystemet

Seneste hold gulvlæggere har netop lagt vejen forbi Mercantec i Viborg til certificering i Altro Whiterock™ FR vægsystemet. Uddannelsen udbydes som AMU-kursus og åbner for vægopgaver i alle områder, hvor hygiejne, minimal vedligeholdelse og nem rengøring er vigtige faktorer. ”Vi ser gode vækstmuligheder i fremover at kunne tilbyde samlede gulv- og vægløsninger,” lyder det fra BT Gulve Odense, som var blandt deltagerne.    

I slutningen af oktober lagde gulvskolen på Mercantec i Viborg lokaler til et nyt hold professionelle gulvlæggere på efteruddannelse. De gennemgik to dages praktisk og teoretisk undervisning i Altro Whiterock FR vægsystemet.

Dermed har de nu certifikat på at kunne installere det MK-godkendte, slagfaste og fugefrie vægsystem, der fx egner sig til områder som operationsstuer, kommercielle køkkener eller baderum på institutioner. 

Flere forretningsmuligheder for gulvfirmaerne

Et af de gulvfirmaer, som deltog i kurset i Viborg, er BT Gulves Odense-afdeling. Virksomheden beskæftiger syv svende og to lærlinge og udfører en lang række forskellige gulvopgaver for både erhvervsdrivende og private.

- Umiddelbart passer vægsystemet rigtig godt til vores profil, og vi ser gode vækstmuligheder i, at vi nu kan tilbyde en samlet gulv- og vægløsning. Normalt er væggene jo ikke noget, vi rører ved, men det kan vi nu, og vi er spændte på at se, hvilke nye opgaver det kaster af sig.

Det fortæller Martin Haarby, der står i spidsen for BT Gulves Odense-afdeling. Han suppleres af Michael Persson, der er nordisk salgschef hos Altro:

- Mange gulvfirmaer bruger netop certificeringen som en måde at udvikle forretningen på, idet du med et installatør-certifikat i hånden har papir på også at kunne udføre vægge i fx vådrum efter de krav og regler, der gælder. På den måde er det et naturligt supplement til vådrumscertifikatet fra GVK, som er en af de eneste andre opkvalificeringsmuligheder, der findes i gulvbranchen.

Fuldstændigt forseglede overflader på gulve og vægge

Altro Whiterock FR vægsystemet kan blandt andet opleves på Cookery i Odense, der er et kombineret kulinarisk showroom og videncenter. Systemet består af slagfaste plader, der svejses og kan termoformes, så der opnås en fuldstændigt forseglet og fugefri vægflade. Systemet er desuden ikke-absorberende og uigennemtrængeligt.

- Takket være hulkehl-samlinger mellem vægge og gulve skabes en fuldstændigt forseglet overflade, som er en fordel i alle områder med høje krav til hygiejne, minimal vedligeholdelse og nem rengøring. Derfor er certificeringen som Altro Whiterock FR installatør også en oplagt mulighed for virksomheder, som arbejder i gulvbranchen, for at udvide opgaveporteføljen, forklarer Michael Persson. 

Vægsystemet kan blandt andet kombineres med sikkerhedsgulvet Altro Stronghold™ 30 / K 30 i køkkenmiljøer, hvor der stilles krav om efterlevelse af de højeste hygiejnestandarder, nem vedligeholdelse og rengøring samt ikke mindst sikkerheden for personalet. Her sikrer gulvet gennem hele levetiden, at skridrisikoen reduceres til en ud af en million, også når der spildes væsker og fedtstoffer på gulvet.