Danske unikagulve hitter i USA

Pernille Snedker Hansens håndlavede trægulve med farverige marmorlignende mønstre har mange fans i USA, hvor kunderne blandt andet tæller hollywoodstjernen Robert Downey Jr.

Pernille Snedker fik øjnene op for den særlige marmoreringsteknik for godt ti år siden. Oprindeligt blev teknikken brugt til at skabe smukke bogomslag til klassikere, men Pernille kunne se det spændende i at overføre teknikken til træ og føre kunsthåndværket ind i boligen. Hun begyndte at eksperimentere med håndværket, og pludseligt gik hendes arbejde viralt.

– En række udenlandske blogs fik øjnene op for mit arbejde og begyndte at skrive om det. Lige pludselig fik jeg henvendelser fra udlandet, siger Pernille Snedker Hansen.

Efterspørgsel fra flagshipsstores

Pernille Snedker stiftede firmaet Snedker Studio og lancerede sine marmorerede træflader under navnet Marbelous Wood. Ikke lang tid efter førte hendes arbejde til en Design Award fra Wallpaper. Prisen førte til mere omtale og opgaver i udlandet – især i USA, hvor hendes farverige design har fundet vej til Mastercard, Wework, Hard Rock Hotel i Florida og Robert Downey Jr.s personlige hjem i East Hampton.

– Amerikanerne kan godt lide den farverige stil i mine designs. De vil gerne have noget, der skiller sig ud og er anderledes. Jeg bliver også ofte kontaktet af flagshipsstores, der er på udkig efter noget spektakulært, de ikke kan få andre steder, siger den danske kunsthåndværker.

Arbejdet foregår i atelieret på Amager, hvor hun designer sine mønstre i et stort vandkar. Marmoreringen giver træet et overnaturligt, organisk, farverigt og levende mønster. Og selv om langt de fleste opgaver er trægulve, er der også blevet plads til møbler, primært borde, i opgaveporteføljen.

Adgang til mentor

I 2018 søgte Pernille Snedker Boligfonden Kubens Spirekasselegat. Hun fik 25.000 kr. til at udvikle sin forretning. Året efter søgte hun Boligfonden Kuben om at rykke op på det næste trin i iværksætterlegatet. Hun fik 100.000 kroner i støtte og adgang til en mentor:

– Støtten fra Boligfonden Kuben har været fantastisk. Mentorforløbet har virkelig skubbet til min udviklingsproces. Som kunsthåndværker kan byggebranchen være lidt et lukket land. Derfor er det rart at have nogen fra branchen at sparre med, siger Pernille Snedker.

Legatet fra Boligfonden Kuben går til at udvikle en digitaliseringsproces af kunsthåndværket, så de mønstrede træflader kan realiseres i større skala. Derudover vil Pernille Snedker udvikle en metode til at visualisere det endelige resultat for kunderne uden at kunsthåndværket går tabt. Endelig bliver støtten brugt til at finansiere hendes første udstilling herhjemme Mizu – On Moving Water, som åbnede lørdag d. 20. september. Her kunne de besøgende opleve Pernille Snedker arbejde med teknikken og se et nyt mønstret gulvdesign i praksis.

– Efter mange projekter i USA glæder jeg mig til at vise mit design frem for et dansk publikum. Det bliver stort, slutter Pernille Snedker Hansen.

Mizu – On Moving Water-udstillingen løb indtil 6. oktober