Junckers lancerer en nyfortolkning af det klassiske sildebensgulv

Trægulve i geometriske mønsterdesigns fortæller historien om slotte, klassiske palæejendomme og museer

Trægulve i geometriske mønsterdesigns fortæller historien om slotte, klassiske palæejendomme og museer og fremkalder en følelse af en tidløs elegance og stil

– I disse år ser vi en kraftig stigning i populariteten inden for mønstergulve. Først ved at gulvene blev specificeret til museer, gallerier og andre store offentlige bygninger til i dag, hvor sildebensgulv (eller chevron, kvadrat- eller stigemønster) er populært, når der skal vælges trægulv til alt fra hoteller, barer og restauranter, detail- og kontorlokaler og private hjem, fortæller Niels Clement, salgsdirektør for Junckers Industrier A/S.

Sildeben, som er det mest populære mønstergulv, består af rektangulære stave, der er arrangeret i et mønster, der minder om fiskeben. Junckers nye dobbelte sildebensgulv er en opdateret version af denne klassiker.

– Med Junckers varemærke, kvalitet og håndværk er det dobbelte sildebensgulv udformet af 100 procent massivt parketgulv – som er lige så holdbart og langvarigt som et traditionelt trægulv, understreger Niels Clement.

Autentisk mønster

Hvert gulvbræt består af to rækker stave. En række med en stav i fuld længde og en række med to halve stave. Dette giver Junckers dobbelte sildebensparket et autentisk mønster og elegant udseende, som passer til enhver pengepung. Gulvet leveres færdigbehandlet fra fabrik, og er lige til at gå på, så snart det er installeret.

– Samtidig har det nye Junckers sildebensgulv den fordel, at der spares på dyrt og tidskrævende installationsarbejde, da gulvet ikke skal slibes og behandles efter installationen. Et færdigbehandlet trægulv er langt bedre med hensyn til holdbarhed – med optimal slidstyrke og ensartet udseende. Det har også en betydeligt kortere installationstid i forhold til et ubehandlet trægulv med minimal besvær, siger Niels Clement.

Gulvet fås i træsorterne ask, bøg, eg og moseeg med valgfri overflade som ultramat lak, silkemat lak, olie samt et stort udvalg af farver. Samlet længde på gulvbrættet er 516,6 mm, bredden er 129 mm og det fås i tykkelsen 14 mm og 22 mm. Ifølge Junckers er gulvet ideelt til brug i alle værelser i huset undtagen badeværelser og kan bruges sammen med gulvvarme.

Foto: Junckers nye dobbelte sildebensgulv består af rektangulære træblokke eller stave, der er arrangeret i et mønster, der minder om fiskeben.