Tyndpuds og skumbeton op til 29. etage

NFM Gulve A/S har deltaget i opførelsen af det ambitiøse boligbyggeri Nordbro med seks huse på op til syv etager og et tårn med hele 29 etager

Det markante boligbyggeri Nordbro har givet NFM Gulve mulighed for at vise sin ekspertise og sin evne til at håndtere store og krævende opgaver.

Nordbro ligger på Bormestervangen, som er en sidegade til Mimersgade på Nørrebro, få minutters gang fra Nørrebrogade, Nørrebro Station og den kommende Metro. Når hele byggeriet står færdigt medio 2019, vil der i alt være 388 studielejligheder og 122 og tre- og fireværelses lejligheder, der både er egnet som familieboliger eller bofællesskaber.

Som underentreprenør til KPC har NFM Gulve haft opgaven med opbygning af undergulve – svarende til et samlet areal på 18.750 kvm.

– I kraft af vore egne og specielle pumpevogne har det været muligt for os at pumpe tyndpuds og skumbeton op til 29. etage, eller hvad der svarer til en højde på 106 meter. Det kan kun lade sig gøre, når man har den nødvendige erfaring og ekspertise, siger Tim Exböl, administrerende direktør hos NFM Gulve.

Langt det meste af opgaven, omkring 70 procent, har bestået i at udføre undergulve med en opbygning, bestående af 100mm NFM skumbeton, Aprobo DB3 lyddug, armeringsnet og 60mm NFM Cem Flyt. Resten er blevet udført med en opbygning med 100mm NFM Skumbeton, NFM Gulvvarmeplader 25mm, og 60mm NFM Ronasil.

NFM Gulve fremhæver selv deres skumbeton som særdeles anvendelig i byggeriet.

– NFM Skumbeton har den fordel, at den kan anvendes til nivellering, når der er brug for lette opbygninger af undergulve og f.eks. som underlag for gulvspartelmasse. Dertil kommer, at det er meget egnet til varmeisolering mellem betondæk og gulvvarme og som brandisolering mellem f.eks. ventilationsrør, siger Tim Exböl.

Fakta:

NFM Skumbeton

NFM Skumbeton er sammensat af cement, skummidler, og et additiv, der gør den flydende samt vand. Blandingen er vandreduceret for at mindske tørretid. I materialet er der skumbobler, skabt med en skumgenerator, hvor skummet sprøjtes ind i pumpeslangen når materialet lægges ud. Materialet kan fås i en varierende densitet fra 350-1800 kg/kbm. Trykstyrken er 1-6 Mpa(megapascal), afhængig af densitet.

Foto: Nordbro – et boligbyggeri på Nørrebro med seks huse op til syv etager og et tårn på 29 etager. Alle undergulve er udført af NFM Gulve A/S som underentreprenør til KPC.