Industrial Landscape – version 2

Designerkollektionen Industrial Landscape by Tom Dixon så dagens lys i 2016 - nu i en skarp opdatering tre år senere

Designerkollektionen Industrial Landscape by Tom Dixon så dagens lys i 2016. Nu, tre år og adskillige internationale interiørprojekter senere, lancerer Ege i samarbejde med designeren bag kollektionen en skarp opdatering af de allestedsnærværende londonske strukturer og materialer

London – Tom Dixons uudtømmelige kilde til inspiration.

Industrial Landscape afspejler det ægte London med alle de rå og til tider barske elementer, der skaber byen. Ældet og patineret af årenes gang, hvor vejr, mennesker og industri sætter tydelige præg på materialerne – og hvor helt nye udtryk løbende opstår. Dét er essensen af Industrial Landscape.

Kollektionens nye designs, Coal og Iron, fortolker to markante industrielle grundpiller. Hvor Coal er den mørke og mystiske substans bag den kraft, der drev den industrielle revolution, afspejler Iron det tilfældige udtryk i jernets gradvise nedbrydning.

Derudover indgår fem andre designs i kollektionen: Røgen fra fabrikker og værksteders skorstene visualiseres i det organiske motiv Smoke, hvorimod Wash-designet er inspireret af den hvide masse, der midlertidigt maskerer ruderne i butikker under ombygning. I Blur afspejles byen i små flygtige pytter af vand, mens Tide-designet viser tidevandsfloden Themsens bevægelige sandaflejringer. Kollektionens syvende og sidste design, Brick, symboliserer Londons mursten, som ses overalt i bybilledet.

Teknologi med nyt liv til gamle materialer

Industrial Landscape er et resultat af de nyeste strømninger inden for arkitektur og interiør. Hvor teknologien på den ene side tilvejebringer helt nye og miljørigtige materialer, muliggør den på det visuelle plan også en tilbagevenden til knappe ressourcer eller ikke-miljørigtige materialer, f.eks. kul.

Tom Dixon forklarer:

– I takt med at de oprindelige materialer bliver knappe eller moralsk forkerte at bruge, kan vi erstatte dem med menneskeskabte efterligninger. Digitale teknologier skubber grænserne for, hvad der er ægte, og hvad der ikke er ægte og gør os i stand til at bruge materialer eller elementer fra tidligere tider på en bæredygtig og ansvarlig måde.

Det miljørigtige produktvalg

Industrial Landscape fås både som tæppefliser og væg-til-væg-tæpper. De syv designs kan mikses på kryds og tværs til helt nye udtryk eller kombineres med andre Ege-kollektioner i en helt unik gulvløsning.

Kollektionen produceres blandt andet i Eges Highline 1100-, Loop- eller Carré-kvaliteter, som er skabt af regenererede og regenererbare Econyl®-garner. Garnerne er fremstillet af kasserede fiskenet og andet industrielt nylonaffald, der igen og igen kan omdannes til nye tæppegarner i et lukket kredsløb. Tæppefliserne er desuden udstyret med Eges patenterede Ecotrust-bagside, der er baseret på brugte vandflasker omdannet til et slidstærkt og lyddæmpende filtmateriale.

Produkterne er Cradle to Cradle-Certificerede TM og dermed et helt igennem grønt valg.

Besøg vor Facebookside om gulv her: Gulvsiden