Restaurant vælger gulve af træ

I dialog med Junckers overbeviser københavnsk restaurantkæde om, at trægulve er slidstærke og naturlige, nemme at vedligeholde og garanter for et godt indeklima

Massive trægulve med en olieret overflade er et populært valg til både hotel, restaurant og café. Det understreger Junckers A/S, der fremhæver aktuelle eksempler på valg af trægulve til intenst trafikerede kontraktopgaver i hospitality-sektoren. De omfatter hoteller og restauranter og en leverance Junckers massiv ege-parket til den populære restaurant Neighbourhood.

Neighbourhood har netop åbnet sin anden forretning i Frederiksborggade ved Nørreport efter flere år i Istedgade på Vesterbro i København.

– Gulvløsningen til Frederiksborggade blev realiseret efter et projekt af designeren Anders Busk Faarborg i samarbejde med Designbrokers, oplyser Junckers konsulent på opgaven, Michael Frank.

– Iscenesættelsen baserer sig på naturens materialer, fordi caféens koncept har økologi og bæredygtighed som centrale værdier; derfor også et valg af olierede overflader, der er nemme og hurtige at vedligeholde med oliepleje, forklarer Michael Frank.

I restauranten åbner der sig et univers, hvor skæve detaljer er kombineret med rustikke elementer, oplyser Anders Busk Faarborg. Rummet er opdelt i flere niveauer med hver sit udtryk og farveunivers, der bliver mørkere og dybere, jo længere man kommer ind.

Café-indretningen spejler ikke bare hygge og hjemlighed, men insisterer også på et sundt indeklima.

– Det får man med træ, argumenterer Michael Frank, som til Neighbourhood-caféen leverede eg og røget eg (moseeg) i massive parketstave på 14 x 129 mm, lagt som to-stavs brædder i formater fra 600 til 2800 mm.

Egeparketten fremstår i tråd med et ønske om patinerede overflader og er derfor leveret med børstede overflader, der giver en særlig stoflighed og transmitterer dagslyset diffust og blødt.

– Levende træ og strukturer, der understøtter konceptet om bæredygtighed og naturlighed, er i fokus her, observerer Michael Frank.

Han uddyber forsvaret for træ til krævende, trafikerede opgaver med måske af et de mest overbevisende eksempler. Det hentes i Københavns Lufthavn i Kastrup. Når lufthavnens gæster bliver spurgt, hvad de især lægger mærke til under deres ophold, er det hyppigste svar: de flotte trægulve.

– Årsagen er naturligvis, at man i tilsvarende terminaler andre steder i verden møder mange gulvmaterialer, men aldrig træ. Kun i København. Og det fungerer uden problemer, understreger Michael Frank, Junckers.

Foto:Junckers egeparket er lagt som en to-stavs belægning efter et design af Anders Busk Faarborg i samarbejde med Designbrokers.