Nej, det er ikke trægulve…

Hjørring Kro har fået ny gulvbelægning, der ligner træplanker, men det er i virkeligheden et vaskbart gulvtæppe lavet i en helt særlig slags nylon

Gæsterne på Hjørring Kro undrer sig, når de er trådt et par skridt ind i den nyrenoverede restaurant. Stedets nye gulvtæppe ligner nemlig umiskendeligt et trægulv ved første øjekast. Ud over at blive husket af gæsterne har den atypiske gulvbelægning en række andre fordele et sted, hvor der færdes mange mennesker.

– Gulvet har fået lige nøjagtig den effekt, vi gerne ville have. Folk forventer, de træder ind til lyden af et trægulv, men der er helt stille. Du kan se, at folk tænker: ”Hvad er det her for noget?”

Sådan siger Brian Pedersen, der sammen med sin kone, Lizzi, ejer Hjørring Kro. I vinter blev stedet renoveret, og restauranten har blandt andet fået lagt en helt ny slags gulvtæppe, der ved første øjekast ligner et rigtigt trægulv. Tæppet er dog lavet af en særlig slags nylon, som kan vaskes som et almindeligt trægulv. Derfor er den nemme rengøring, sammen med en god akustik, den væsentligste årsag til, at Brian Pedersen valgte et gulv, som han faktisk hørte om ved et tilfælde:

– Da jeg stod i Garant i Hjørring, fortalte jeg, hvad jeg efterspurgte, og hvad jeg ikke ville have – som f.eks. plastikoverflader. De havde lige fået det her produkt ind ad døren, og så tog vi chancen. Når væsker kom ned i det gamle gulvtæppe, var det en udfordring, fordi de trak ud i tæppet. Men i det nye tæppe vasker vi det bare af. Især juice er noget værre klisterværk, der kan være svært at få af, men selv det kan du hurtigt vaske af uden at lave store pletter på gulvet, siger Brian Pedersen.

Udviklet til bedre indeklima

Praktiske gulve er efterspurgt inden for retail og hotel- og restaurationsbranchen, men faktisk er et forbedret indeklima grundtanken bag netop den nye type gulvtæppe, der ligger i Hjørring Kro, fortæller key account manager Robert Jørgensen fra Forbo Flooring Danmark, som producerer det:

– Vi bruger et sted mellem 80 og 90 procent af al vores tid indendørs, og man tilskriver indeklimaet på vores arbejdspladser 11 procent af alle astmatilfælde på verdensplan. Derfor er der i dén grad brug for en gulvbelægning, der beskytter mod mug, lugte og bakterier. Det er den væsentligste grund til, at vi har udviklet Flotex, siger han.

De særlige fibre i Flotex-plankerne er i glat, opretstående 6.6-nylon, der har en evne til at opsamle fine støvpartikler og først slippe dem ved støvsugning – og så har alle Flotex-tæpperne fået en særlig anti-mikrobiel behandling, der beskytter mod udvikling af husstøvmider og bakterier som f.eks. MRSA og E-coli.

Foto: De særlige fibre i Flotex-plankerne er i glat, opretstående 6.6-nylon, der har en evne til at opsamle fine støvpartikler og først slippe dem ved støvsugning.