Timberman gennemfører generationsskifte

Den danske gulvspecialist Timberman gennemfører nu et planlagt generationsskifte og forbereder ny vækstfase

Det går godt hos Timberman i Hadsund. Virksomheden, der opstod i 2001 via et opkøb af delaktiviteter i Trip Trap, omsætter i dag for et trecifret millionbeløb og leverer en stor del af de træ-, kork- og vinylgulve, der beklæder danske boliger og kontorer.

Virksomhedens adm. direktør, medstifter og medejer Keld Jensen fylder 65 år i december 2018 og har i længere tid planlagt et generationsskifte:

- Timberman har været en fantastisk rejse for mig siden efteråret 2000, hvor de første tanker om Timberman opstod. Det var jo imod alle odds fra starten, og det gav et unikt sammenhold og en utrolig kampånd, som faktisk stadig eksisterer i virksomheden den dag i dag, siger Keld Jensen og fortsætter: - Men selvom Timberman er mit ”barn”, så er jeg ikke i tvivl om, at jeg nu er klar til at videregive depechen. Og jeg er meget tryg ved, at vi nu har fundet en god og kompetent afløser, der både kan føre den gamle ånd videre, og som samtidig kan løfte Timberman til nye højder.

Den nye mand ved roret bliver Mogens Fisker (49), der senest har beklædt stillingen som adm. direktør i tag- og facadevirksomheden Cembrit Danmark. Mogens Fisker har mange års erfaring fra industri og byggeri med markante lederstillinger i både Skamol og Velux, og han har med stor ydmyghed sagt ja til at træde ind i gulvbranchen:

- Jeg er både stolt og ydmyg over at være blevet valgt som ny direktør. Timberman er historien om hårdt arbejde, godt købmandskab og en altoverskyggende vision om at tilbyde de bedste gulvprodukter til en pris, hvor alle kan være med. Det er nogle egenskaber og en fortælling, som jeg har stor respekt for, og som jeg vil glæde mig til at føre videre i en ny vækstfase, forklarer Mogens Fisker.

Generationsskiftet sker pr. 1. januar 2019, hvor Mogens Fisker overtager direktørposten efter Keld Jensen. Allerede fra 1. oktober 2018 træder Mogens Fisker dog ind i Timberman som direktionsassistent med henblik på at sikre en god overgang frem til årsskiftet.

Generationsskiftet indebærer også en ændring i Timbermans ejerforhold. Portugisiske Amorim Group, der er verdens største producent af korkprodukter, købte i 2011 halvdelen af aktierne i Timberman og overtager i forbindelse med generationsskiftet de resterende 50 procent af Keld Jensen og partner Bjarne Pedersen.

Om Timberman

Timberman blev etableret 1. februar 2001 som et management buy out fra Trip Trap Denmark. Siden 2001 har Timberman specialiseret sig i at udvikle, markedsføre og sælge hårde gulvbelægninger som træ, kork og vinyl. Virksomhedens mission er at tilbyde kvalitetsgulve til en fair pris.