Fugefrie gulve på Klostermarksskolen

Klostermarksskolen ved Roskilde er renoveret med bl.a. 4.000 kvm fugefrie gulve fra Ulfcar

Klostermarksskolen ved Roskilde er tegnet af Henning Larsen i 1960 og kunne tage mod de første elever i 1963.

Selv om både de voksne og eleverne har passet godt på deres flotte skole, bed tidens tand, primært i betonen og tagudhæng. Skolen blev renoveret, og i 2015 var bygningerne igen skoleparate efter en gennemgribende ombygning, hvor gulvene naturligvis blev fornyet.

Skolens areal er på ca. 8.000 kvm. Der blev valgt linoleum til den ene halvdel og Ulfcar® Polycrete SL Comfort på de resterende 4.000 kvm.

– Ved hård brug går samlingerne i linoleum op på et tidspunkt, og så ender det med, at fugerne slipper underlaget, fortæller Bertil Bue Brorfelde, der er teknisk serviceleder på skolen. Af samme grund er der skiftet 1.200 meter fugestrimmel. Det slipper man for, når der er tale om et fugefrit gulv.

– Et skolegulv er en hård testbane. Der er ingen, der tager hensyn til gulvene, og de må virkelig tage mod mange knubs i hverdagen – særligt om vinteren, når eleverne kommer direkte ind udefra i store støvler, med sand og grus på sålerne.

– Her må jeg sige, at Ulfcar-gulvene faktisk står som nye – med ganske enkelte brugsspor hist og pist, som man oven i købet skal lede efter for at se. Så jeg vurderer, at disse gulve har en meget lang levetid, altså cirka 30 år.

Bertil Bue Brorfelde fortæller videre, at gulvene også er modstandsdygtige, når der skubbes rundt med forskellige tunge ting. Det kan f.eks. være bordtennisborde eller mobilvægge.

Særligt i vinterhalvåret er rengøringen intensiv. Børnene tramper som nævnt direkte ind med snevåde sko og støvler, og sålerne efterlader salt og grus. Det sætter sine spor, når vandet fordamper. Ulfcar-gulvene kan umiddelbart tørres over med en tørmoppe, der skubber skidt og saltkorn væk, anfører virksomheden selv.

Foto:Klostermarksskolen ved Roskilde har valgt at renovere gulve med bl.a. fugefrie gulve i en let, optimistisk grøn farve.