Linoleumsgulve nu certificeret CO2-neutrale

Forbo har netop fået certificeret deres linoleumsgulve CO2-neutrale og skiller sig nu ud på markedet ved både at være Svanemærkede og CO2-neutrale

Fremover bliver det endnu nemmere at vælge gulv til bæredygtige byggerier. Linoleums-producenten Forbo, har netop fået certificeret deres linoleumsgulve CO2-neutrale. Firmaets linoleumsgulve skiller sig nu på markedet ved både at være Svanemærkede og CO2-neutrale, skriver virksomheden i en meddelelse.

Mange års intensiv fokus på bæredygtig produktion og sunde bygninger bærer nu frugt for Forbo. Gulvproducenten har netop fået certifikat på, at deres linoleum er CO2-neutralt. Det grønne stempel vil give firmaet gode kort på hånden hos en lang række bygherrer:

-Vi oplever, at der er mange myter og måder at bøje begrebet bæredygtighed på. Derfor er det vigtigt for vores forretning, at vi kan levere solid dokumentation inden for netop bæredygtighed og miljø og sikre os flere sunde byggerier – til gavn for kloden og for kommende generationer,  siger direktør for Forbo, Christian Iversen.

Firmaets linoleum er Svanemærket, og hele 72 procent af ingredienserne er hurtigt fornyelige. Løbende redesign og fokus på tendenserne inden for retail og indretning har – kombineret med de miljøvenlige blåstemplinger – forandret linoleum fra at være et lidt støvet 70’er-produkt til at være arkitekternes nye favorit, skriver virksomheden.

Fakta:

Ifølge Forskningscenter for CO2-neutralt byggeri udgør bygningers energiforbrug ca. 40 procent af det samlede energiforbrug i Danmark. Energistyrelsens vision er at nedbringe tallet væsentligt fra 2020.

Et materiale som linoleum kan dokumenteres CO2-neutralt gennem en grundig og uafhængig miljøproduktdeklaration (EPD), som er verificeret af tredjepart. EPD-deklarationen af Forbos linoleum viser, at optagelsen af ​​CO2 i råmaterialer overstiger mængden af ​​CO2 produceret under fremstillingsprocessen. Det resulterer i et netto CO2-neutralt produkt.