Linoleumsgulv genbruger knuste kakaoskaller

Marmoleum Solid har inden lanceringen vundet flere internationale designpriser for at bruge knuste kakaoskaller til at skabe en unik, organisk overflade

Helt ensfarvede flader. Det har været ønsket fra arkitekter og private kunder til linoleum i flere år, og nu løsningen her. Forbo Flooring A/S har nemlig lanceret en ny linoleumskollektion, Marmoleum Solid, der både introducerer en række helt ensfarvede design samt en ny, innovativ måde at lave linoleum på – ved at genbruge knuste kakaoskaller.

Prisbelønnede kakaobønner

Knuste kakaoskaller er et almindeligt restprodukt fra chokoladeproduktionen. Normalt bliver de smidt ud, men Forbo har udviklet en metode, der bruger skallerne til at skabe en unik overflade på Marmoleum Cocoa. Allerede inden lanceringen er Marmoleum Cocoa blevet belønnet med både en iF Product Design Award 2017 samt to Red Dot Awards 2017.

Helt nye muligheder

Hele Marmoleum Solid-kollektionen viser, at linoleumsbelægning er så meget mere end det klassiske, marmorerede look og kan matche tidens arkitektur, design og interiør. Desuden giver de nye overflader muligheder, der går langt ud over den traditionelle brug i eksempelvis undervisnings- og sundhedsbyggerier samt offentlige bygninger – Marmoleum Solid vil være et spektakulært gulv i både butikker, på hoteller og restauranter samt kontormiljøer af den mere eksklusive slags, forklarer Thomas Kjær, teknisk chef hos Forbo.

Marmoleum Solid-kollektionens fem linjer

Marmoleum Cocoa – knuste kakaobønneskaller giver en unik og organisk overflade, der understreger en naturlig indretning og byggestil.

Marmoleum Slate – en imponerende og innovativ serie, hvor hver linoleumsplade har et realistisk og tilfældigt præg af naturlig skifer.

Marmoleum Concrete – er blevet opgraderet med endnu flere formater, der alle har en diskret skinnende effekt i de betonlignende overflader.

Marmoleum Piano – den succesfulde linje har fået en makeover, uden at der gået på kompromis med evnen til at skjule fodaftryk og snavs. De koordinerede farver afspejler naturens elementer, såsom himlen, solen, græsset og jorden.

Marmoleum Walton – en del af den oprindelige Marmoleum Solid-kollektion. Nu opgraderet med nye farver.

 

-ks

Billedtekst:

Linoleumskollektionen Marmoleum Solid med en række helt ensfarvede designs samt en ny måde at lave linoleum på – ved at genbruge knuste kakaoskaller til designet ‘Marmoleum Cocoa’.