Newyorker-gulve med barbershop-stemning

Usædvanlig opgave på Tradium Randers er løst med spartelmasse og epoxy-maling

Både materialer og gulvarbejde bør være i den bedste kvalitet, når opgaven lyder på gulve i råt beton-look.

Det pointerer Christian Thomasen, der er indehaver af Allans Gulvbelægning i Randers. Entreprenøren har udført 400 kvm betongulve på Tradium Randers’ frisørskole, der ønsker at matche stemningen i en klassisk amerikansk barbershop!

Opgaven er løst med spartelmassen Ardex K 80, der derefter er afsluttet med epoxymaling.

Rå betongulve i newyorker-stil vinder frem herhjemme, men det stiller høje krav til både materialer og arbejdets udførelse, mener Christian Thomasen.

Udfordringen er nemlig at opnå den rette slidstyrke i overfladen og samtidig undgå revnedannelser og ujævnheder i gulvoverfladen.

Det forklarer indehaveren af Allans Gulvbelægning i Randers.

– Som gulvfirma oplever vi flere og flere udbud, der specificerer de rå betongulve, fordi de giver personlighed og kant i et rum, i højere grad end f.eks. træ, linoleum eller vinyl.

– Jeg anbefaler, at man følger producentanvisningerne 100 pct., for der skal ikke mange afvigelser til, før der eksempelvis opstår revner, som kan være meget besværlige at komme af med igen, forklarer Christian Thomasen.

Ardex K 80 har en plastforstærkning, der sikrer høj overfladeslidstyrke og mindsker risikoen for revnedannelser på overfladen under hærdningen. Det gør den velegnet i områder, hvor der er megen trafik som i offentlige områder.

Spartelmassen er belægningsklar efter et døgn ved påføring i tykkelser op til 10 mm. Teknisk konsulent Torben Kjemtrup fra Ardex, der har bistået Allans Gulvbelægning ved projektet på Tradium Randers, supplerer:

– Afhængigt af det ønskede udseende kan man tone spartelmassen i andre nuancer. På frisørskolen har gulvlæggerne således tilført ekstra gråt farvepigment for at opnå en mere ensartet mørk grå farve, der matcher designønskerne i projektet, forklarer Torben Kjemtrup.

Foto: Erhvervsskolen Tradium Randers med betongulve i råt look – lig med american barbershop.