Skridsikre gulve i ny skoletilbygning

Mangor & Nagel, arkitekter i Frederikssund, har projekteret udvidelsen af Ådalen Skole med bl.a. skridsikre gulve fra britiske Altro

Mangor & Nagel, arkitekter i Frederikssund, har projekteret udvidelsen af Ådalen Skole med bl.a. skridsikre gulve fra britiske Altro

Det er arkitekt m.a.a. Jacques Duelund Mortensen, Mangor & Nagel, der står bag udvidelsen af Ådalen Skole i Frederikssund med bl.a. 530 kvm bade- og omklædningsfaciliteter til gymnastik og idræt.

– Ikke mindst til byggerier, der bruges af børn, er vi altid ekstra bevidste omkring valget af miljørigtige materialer, der ikke på nogen måde må forringe indeklimaet, konstaterer Jacques Duelund Mortensen.

I dette tilfælde skulle gulvbelægningen også klassificeres med højeste skridsikkerhed, hvilket indsnævrede udvalget.

– Altro var en af de første producenter af gulvbelægning til at fremstille vandtætte sikkerhedsgulve uden hormonforstyrrende ftalater som blødgørere, kommenterer Jacques Duelund Mortensen og tilføjer:

– Altro indfrier også vores forventninger til slidstyrke, skridsikkerhed, rengøringsvenlighed og levetid. Samtidig leveres gulvene i en bredt dækkende farvepalet. Det er en fordel, fordi bygherrernes krav i dag er meget høje, ikke bare til interiørets funktion, men også æstetikken, siger Jacques Duelund.

Der er ikke nogen danske lovkrav omkring ftalater i gulve, men der er i Danmark forbud mod import, salg og anvendelse af ftalater i legetøj og småbørnsartikler til børn i alderen 0-3 år, hvis produkterne indeholder mere end 0,05 vægtprocent ftalater. De ftalatfrie gulve har de senere år vundet større udbredelse, og i dag kan flere leverandører tilbyde gulve med alternative blødgørere.

Foto: Ådalen Skole i Frederikssund har fået en ny tilbygning med bl.a. 530 kvm nye omklædnings- og badefaciliteter. Gulvet er fra Altro Scandinavia.