Digital kvalitetssikring skaber forretning

Der er fremtid i digital kvalitetssikring. Det viser en ny undersøgelse blandt medlemmerne i Gulvbranchen i Dansk Byggeri

Den første udgave af Gulvbranchens digitale Kvalitetssikring, der skal sætte standarden for kvalitetssikringen inden for gulvområdet, blev præsenteret i februar 2016.

Blandt bygherrer og rådgivere opleves et stadigt stigende brug af digitale løsninger, når det gælder projektstyring og kvalitetssikring. Næsten hver anden virksomhed møder hver gang eller ofte, at bygherren stiller krav om digital kvalitetssikring i forbindelse med en gulventreprise. 12 pct. møder aldrig kravet.

Tallene stammer fra en undersøgelse gennemført blandt 157 medlemmer af Gulvsektionens medlemmer, hvoraf 59 har gennemført hele spørgeskemaet.

– Gulvbranchens Kvalitetssikring skal sætte standarden for kvalitetssikringen inden for gulvområdet. Derfor er det utrolig positivt, når undersøgelsen viser, at både vores egen branche, rådgivere og bygherre arbejder med digitale løsninger, også når det gælder kvalitetssikring. Nu skal vi bare have endnu flere til at bruge Gulvbranchens digitale Kvalitetssikring (KS), siger Anders Hjorth Jensen, branchechef for Gulvbranchen.

Mere lønsom forretning

Gulvbranchens digitale KS-værktøj består af en database, hvor alle kontrolplaner med standarder og normer for de forskellige bygningsplaner inden for gulve er blevet tilrettet og opdateret og til sidst overført digitalt. Systemet kræver, at du har en it-løsning fra en af de leverandører, som har implementeret databasen i deres system.

Undersøgelsen viser dog, at det er sjældent, at det volder problemer. Kun 15 pct. oplever ofte, at bygherre stiller krav om et bestemt system, 46 pct. oplever det indimellem, mens 39 pct. aldrig oplever det krav. Det er da også kun 3 pct., der må sige nej til opgaver på grund af det valgte kvalitetssystem.

Det digitale værktøj til kvalitetssikring rummer ifølge medlemmerne i Gulvsektionen gode muligheder. Ud over at kunne leve op til krav fra bygherre, vurderer næsten hver anden ifølge undersøgelsen, at den digitale kvalitetssikring kan gøre forretningen mere lønsom.

På Byggeriets IT-messe i februar kan du høre mere om mulighederne ved digital kvalitetssikring.

Foto:På Byggeriets IT-messe i februar kan man høre mere om mulighederne ved digital kvalitetssikring. Foto er fra Byggeriets IT-messe.