Tæppet som et møbel

Arkitekter har taget vel imod Egetæppers Figura-kollektion, der er en ny fortolkning af gulvbelægningens rolle i indretningen

Gulvet har historisk været opfattet som den stille flade og den passive bygningskomponent, hvis rolle primært er at indramme og støtte indretning og dagligdagens aktiviteter.

– Sådan behøver det ikke at være, lyder et udsagn fra Egetæpper A/S, der med den tekstile belægning, Figura, har leveret helt nye værktøjer til indretningen.

– Med Figuras kollektion af tæppefliser i otte forskellige geometrier kan gulvet blive toneangivende i indretningen. Gulvets belægning bliver et aktiv og et dekorationselement i sig selv, forklarer Egetæppers brand- og marketing manager, Jan Magdal Poulsen.

Efter få måneder på markedet har Figura fået et godt fodfæste på et ellers hårdt marked, oplyser Egetæpper. Det er sket, fordi arkitekter og designere har taget vel imod tilbuddet om at give deres kreative evner frit løb med de mange muligheder, der åbner sig med Figuras 15 kvaliteter og 370 farver.

De otte forskellige “figurer” begynd­er med to kvadrater (480 × 480 og 960 × 960 mm) og to rektangler (240 × 960 og 480 × 960 mm), men fortsætter med bølgen, sekskanten, dragen og kurven.

Nogle emner fra Figura-kollektion­en kan fås med Econyl-garner, der er 100 pct. genanvendelse. Bagsiden af fliserne er altid Ecotrust, af genanvendt PET fra plastflasker.

Foto: Figura i rektangel, lagt som plankemønster, hos Radius A/S i Randers.