Den usynlige lak

Historisk har udvikling af nye overfladebehandlinger og beskyttelsesprodukter til gulvmaterialer været et forretningsområde for specialiserede nichevirksomheder uden for gulvenes producentkreds

Den tradition har den norske træ­gulvsproducent Boen gjort op med. På Domotex introducerede Boen sig selv som ‘hårdttræsspecialisten’ med sin egen teknologisk innovative overfladebehandling. Den har fået navnet ‘Live Pure’.

Der er tale om en overfladeteknologi, som yder samme beskyttelse som traditionel lak, men efterlader trægulvet med et udtryk, som vi kender fra ubehandlet og naturligt træ med en ‘sand­slebet og rå’ overflade.

– Vi tager dette skridt for at efterkomme en efterspørgsel på gulve af træ med et let og rent udtryk; gulve, der er autentiske og fortæller deres helt egen historie, forklarer country manager hos Boen i Danmark Jørgen Jensen. Denne ultra-matte behandling af overfladen bringer os tættere på naturens store scene.

– Samtidig kan vi med den innovative teknologi forstærke træets lød og naturlige varme, lyder udredningen fra Jørgen Jensen.

Om Live Pures vedligeholdelsesbehov siger Boen, at laksystemet beskytter gulvet mod slitage og påvirkning af støv, snavs, flydende væsker og kemiske forbindelser, uden at trægulvets naturlige udseende forringes.

Overfladebehandlingen er vandbaseret og påvirker ikke miljøet, oplyser Jørgen Jensen.

Foto: Norske Boens stand var designet med imponerende højde, så den kunne ses langvejs fra.