Ny plejeserie til eksklusive trægulve

Det i dag ofte eksotiske og kostbare trægulv fortjener den bedste pleje. Det behov har TT Wood Care fået øje på og udviklet en produktserie til at løse opgaven

Den, der måtte have besøgt kursus-­ og hotel­ejen­dommen So­phien­dal Slot på Skander­borg-kanten for nylig, vil også have be­mærket de smuk­ke trægulve.

Vel er de ikke alle fra 1875 som gods­et, men uanset deres alder udsættes de løbende for en stor belastning fra daglig anvendelse af de mange gæster. Alligevel fremstår trægulvenes stave og planker både autentiske og velplejede.

Det er et resultat af, at gulvene, som de første herhjemme, er blevet behandlet med TT Wood Cares nye pleje­serie No.1. I serien findes den lak, der er anvendt på Sophiendal, og som er et eksempel på den teknologiske innova­tion i No. 1-programmet.

Foto: Sophiendal Gods blev den scene, hvor eksamensopgaven skulle bestås. Godset har mange trægulve.

Mat og transparent

– Vore europæiske kunder har i fem år søgt efter en lak, som er så mat og transparent, at den ikke kan ses på træet, men efterlader det med sin naturtro bløde satinoverflade, forklarer direktør i TT Wood Care Claus S. Nørgaard.

Da Sophiendal Slot i efteråret stod over for en generel olieringsopgave på ejendommens trægulve, var det nærliggende at afprøve No.1, men ikke uden en vis nervøsitet: Det var en stor udford­ring for det netop udviklede produkt, vurderer Claus Nørgaard.

Det var derfor med stolthed, at TT Wood Care på Domotex 2016 kunne rapportere, at eksamensopgaven var løst til topkarakter.

Salgschef for Danmark Jesper Vendelboe:

– Produktserien hedder No.1, fordi den er et resultat af vores ambition om at være i spidsen, når det gælder produkter til beskyttelse og forædling af træoverflader: En lak, der ikke ændrer træets autentiske struktur og overflade, og en olie, der er stærkere end alle andre.

Foto: TT Wood Cares No.1-program indeholder dybderens, olie, lak, hærder, lakpleje og gulvsæbe.

Stærkt og blødt

TT Wood Care forklarer i sin introduktion af No.1-programmet, at lakken er et 2-komponent-produkt, baseret på en ny polyuretan binder, som giver træ­gulvet en opsigtsvækkende blød, men samtidig robust overflade. Teknologien bag olien kaldes ‘hypercross-linking’ og adresserer de hæftepunkter, som olien har. Med ‘hypercross’ opnås det optimale antal, hvilket tilfører olien ekstrem styrke, lyder argumentationen. Olien har mindre fordampning, hurtigere og bedre hærdning og en forbedret fugtafvisning. Olien har en minimal emission og fremtræder klar i farven som vand.

– No. 1 har været værd at bruge kræfter på, fordi efterspørgslen lige nu vokser efter effektive beskyttelsesmidler til de mange ædeltræsgulve, som introduceres på markedet. Gulvet er blevet et ornament, som helst skal fremtræde fra sin bedste side hele tiden, forklarer Jesper Vendelboe. Med en udvikling, som også tilbyder kvalitetsgulve i den højeste prisklasse, er det et krav, at gulvene skal beskyttes på bedste vis, uanset en meromkostning. Den er vel investeret, argumenterer Jesper Vendelboe, TT Wood Care.

No. 1-programmet indeholder ikke alene lak og olie, men også træsæbe, hærder, lakpleje og oliepleje. Målgruppen er den udførende gulventreprenør, men også trægulvsproducenter, bygherrer og byggeriets rådgivere.