Tæppekollektion fra Tom Dixon

Egetæpper har tradition for samarbejde med internationale designere

Det seneste eksempel på det er en kollektion fra den industrielle designer Tom Dixon med et langt cv inden for møbler, indretning og belysning.

Opgaven for Ege har overskriften ‘Industrial Landscapes’ med et design af tæpper i fliser og baner, der henter inspiration fra Tom Dixons hjemby, London. Her genfindes storbyens gadenet, dens industri og glashuse og Themsen, der er et af den britiske hovedstads emblemer.

– Ikke nødvendigvis kønt, men dybt fascinerende og karakterfuldt fremstår storbyens elementer som brikker i et evigt liv af opbygning og nedrivning, vækst og forfald på en og samme tid, forklarer Tom Dixon om sin kollek­tion for Ege.

Dixons Industrial Landscapes er produceret i syv strukturer og mønstre, der sendes på markedet både som tæppefliser og som banevarer med den egenskab, at de kan kombineres.

Det er Tom Dixons første arbejde med tekstile gulve, som han er glad for at udforske:

– Det er interessant at følge den effekt, de tekstile bidrag har på arkitekturen, som høster fra tekstilfibrenes evne til at udtrykke mønstre og farver, især på de store flader, således som vi har dem i kontraktbyggeriet, lyder det fra Tom Dixon.

Egetæpper oplyser, at hele kollektionen udkommer med ‘Ecotrust’-bag­sider, der er fremstillet af recyclet PET-plast.