Det fugefrie gulv nu også populært til boliger

Som et alternativ til klinker er det rustikke erhvervsgulv nu blevet et hit, blandt andet hos husbyggere

Xprt, gulvvirksomheden fra Herning, har udviklet sig eget bud på et designgulv. Inspirationen kommer i direkte linje fra de opgaver, som Xprt i mange år har løst på kontorgulve, lagre og i butikker: Det fugefri epoxygulv.

Nu kalder Xprt gulvtypen for et newyorkergulv med reference til de rå og rustikke forhold, man kan opleve i ældre byboliger i den amerikanske storby. Og efterspørgslen er betydelig, oplyser Xprt, bl.a. fra typehusproducenter.

Det er især den nemt rengjorte og robuste fugefrie belægning, der frister som et alternativ til klinker og natursten, forklarer Xprt. Det er en tydelig trend, at markedet ønsker sig det rå og lidt industrielle udtryk som et link til naturen. Derfor er det også de grå nuancer, der efterspørges. Og de er præcis et speciale for Xprt.

Gulvsystemet består af flere lag, der udlægges i fire eller fem processer i løbet af en arbejdsuge. Gulvet kan opbygges individuelt med forskellige komfortegenskaber og med den glans eller farve, som den pågældende bruger ønsker sig.

Lyddæmpning og dermed god akustik i boligen kan opnås med lydmåtter. Overfladen forsegles med klar epoxy i individuel glansgrad eller med PUR.

Den færdige konstruktion har en højde på bare 8-10 mm, oplyser Xprt. Det gør det muligt at bruge Xprt Designgulvet også til renoveringsformål uden at miste rumhøjde.

Gulvet er velegnet til gulvvarme.