Fra gulvlæggere til direktører med egen virksomhed

Brødrene Thomas og Martin Boysen har fuld fart på karrieren. De har med succes taget springet fra at være ansatte i en gulvvirksomhed til at være virksomhedsejere

Gulvfaget kan føre vidt og sætte skub i en spændende karriere. Det er brødrene Thomas, 35, og Martin, 32, begge uddannede gulvlæggere fra skolen i Viborg, et godt eksempel på. Fra barnsben har de haft faget tæt inde på livet, da deres far var gulvlægger i 35 år. Da han døde for halvandet år siden, besluttede de sig for at gå i deres fars fodspor og starte selvstændigt.

- Vores far kørte selvstændig som enkeltmandsvirksomhed med få kunder i lokalområdet, men vi havde andre ambitioner og idag beskæftiger vores virksomhed Kims Gulvbelægning ApS i øjeblikket fire til seks mand på hele Sjælland, siger Thomas Boysen.

– I dag er det slet ikke den samme virksomhed. Vores far kørte den som enkeltmandsvirksomhed med få kunder i lokalområdet, men vi har helt ændret strukturen, og i dag er virksomheden omdannet til et anpartsselskab og beskæftiger fire til seks mand på hele Sjælland, siger Thomas Boysen.

Gulvlæggere med studentereksamen

Brødrene Boysen har en lidt atypisk uddannelsesmæssig baggrund. De har begge taget en matematisk studentereksamen på Frederiksværk Gymnasium, inden de besluttede sig for tage gulvlæggeruddannelsen.

– I dag har vi stor glæde af, at vi har haft matematik på A-niveau i gymnasiet og kan formulere os skriftligt. Det virker mere professionelt, at vi kan skrive tilbud og sende mails uden en masse stavefejl og i et korrekt sprog. Før i tiden var korrespondancen med kunderne fortrinsvis mundtligt på telefon eller til møder. I dag foregår mere og mere på mails, fortæller Martin, der fik studenterhuen i 2002 – fire år efter sin storebror.

Drømmen kom hen ad vejen

Drømmen om at få foden under eget bord og blive selvstændig udviklede sig på deres fælles tidligere arbejdsplads – en større københavnsk virksomhed, hvor de var i henholdsvis 14 år og 10 år.

– Vi fik mere og mere ansvar og var meget selvstyrende. Det fik drømmen om at blive selvstændige til at spire, og samtidig gjorde det beslutningen om at tage springet lettere, siger Thomas.

Passionen og stoltheden

Begejstringen for gulvfaget, som de brænder for, er stor hos de to brødre:

– Den moderne gulvlægger er i dag i højere grad med til at sætte præg på sit håndværk. Det er en passion for os at skabe et flot gulv, uanset om det er designvinyl eller sildebenstrægulve, vi laver. Vi bliver draget tidligt ind i projektet, så vi kan rådgive om mulighed­er og ikke bare bliver dikteret, hvad der skal laves, siger Martin.

– Det er et spændende fag, hvor du har mulighed for at få indflydelse på din egen indtjening, da du ofte arbejder på akkord. Samtidig er det meget motiverende at lave mange forskellige gulve og at komme hjem hos en masse spændende mennesker, siger Thomas.

Endnu en drøm er netop gået i opfyldelse for de to brødre: De har fået nye lokaler med plads til eget lager og kontor og er ved at få etableret et showroom.

Foto: Thomas (tv.) og Martin Boysen har taget springet fra ansatte gulvlæggere til direktører med egen virksomhed. Foto: Christoffer Regild.