Nye gulve med ekstrem styrke

Tyske Meister står bag to nyheder i gulvbranchen, som især udmærker sig ved at kunne tåle mere end de fleste

I et shoppingcenter i Hannover, i Düsseldorf Lufthavn og på Hovedbanegården i Berlin går tusindvis af mennesker hver eneste dag på en klinkebelægning fra tyske Meister med ekstrem slidstyrke.

Navnet er Nadura. Styrken er gennemtestet og har bestået alle prøver, oplyser Meister, som har ønsket at levere en slidstærk gulvbelægning med en kombination af egenskaber, som man kan genfinde hos sten og træ. Belægningen føles lun, men er også hård og robust. Nadura er klassificeret i slidklasse 23/34 og kan både bruges i private hjem og i trafikerede områder som butikker, infrastruktur og restauranter.

Foto: Nadura er navnet på en ekstremt hård klinke fra Meister. Den er klassificeret i brugsklasse 23/34.

Styrke er også overskriften på en anden nyhed fra Meister, nemlig trægulvet Lindura®. Lindura® er ikke helt almindeligt træ, for det har en brinel-værdi på omkring 10! Til sammenligning har de fleste trægulve værdier omkring 4. Fremstillingsmetoden bygger på en teknologi, baseret på wood-powder (træpulver). Det er en sammensmeltning af træfibre, harpiks og mineralsk korund, som er verdens næst-stærkeste mineral, kun overgået af diamanter. Det er med det afsæt, at Meister har skabt et højteknologisk og unikt gulv, hvis æstetik er træets, men brugsegenskaberne snarere som sten eller beton.

Lindura® er bl.a. produceret i formater som brede planker, kombineret med træets naturlige overflade i et råt og rustikt udtryk. Bredden er 320 mm.

Topfoto: Meister står bag naturproduktet Lindura®, der er baseret på træpulver og korund, et mineral, næsten så hårdt som diamanter.