Færdigt olieret parket til store projekter

Det er et hit for arbejdsmiljøet at undgå slibestøv på byggepladsen, vurderer Hørning Parket, som har lagt 35.000 kvm af det nye produkt

At massive parketgulve skal slibes efter lægning for at sikre et godt resultat, har hidtil været god latin i gulvbranchen.

- Men sådan er det ikke længere, lyder det nu fra Hørning Parket A/S. Som en af de få udbydere herhjemme tilbyder producenten massiv parket i færdigt olierede udgaver til de ofte tidspressede byggepladser. Det er samtidig et produkt, der sikrer et renere arbejdsmiljø uden slibestøv.

De første 35.000 m2 færdigt olierede parketstave er allerede kørt ud til såvel store arealkrævende projekter som til de mindre opgaver.

- Og vi har kun gode anmeldelser, erklærer direktør Peter Mathiasen, Hørning Parket A/S.

Det er intensiv produkt – og metodeudvikling, som har bragt det færdigt olierede massive produkt i mål, så slibning, fulgt af flere tidskrævende olieringer kan blive fortid i byggeriet. Vurderingen har ellers været, at produktionen af parketstave med en traditionel tolerance på +/- 0,2 mm (EU-norm) medfører så store højdeforskelle på stavene i det færdigt lagte gulv, at slibning er obligatorisk. Samtidig har det været en udfordring for produktionen at styre restfugten så præcist i de individuelle stave, at de fastholder deres dimensioner også efter montage.

Men Hørning Parket, der leverer massive stave i tykkelser på 15, 20 og 22 mm, har i sin produktudvikling adresseret begge udfordringer. Det er sket ved at finjustere produktionen til tolerancer helt nede på 0,05 mm; men også ved at gennemføre en dyrere og mere langsommelig og ensartet tørreproces. Det koster lidt mere, men leverer et resultat, så parketgulvene ikke skal slibes, konstaterer produktionsledelsen på Hørning Parket.

Beviset på tilliden til den færdigt olierede parketløsning har Hørning Parkets ordreafdeling modtaget i form af 26.000 kvm til Oslos nye internationale lufthavn, Gardermoen.
 

Foto: Eksempel på færdigt olieret parket fra Hørning Parket, leveret til f.eks. medico-koncernen Novo Nordisk.