To i tidens tone

Mens omsorgen for planeten dårligt kender nogen grænser i den aktuelle bæredygtighedsdiskussion, tørster designbevidste kunder samtidig efter nye og individuelle udtryk til deres nye gulve

De to hensyn kan synes at modarbejde hinanden, men gør det ikke nødvendigvis, fremhæver den danske agent Everfloor med Allan Thomsen som direktør og fremhæver eksempler fra lageret: Timbertop fra Forestry Timber Export i Malaysia tilbyder trægulve i et helt nyt og individuelt designsprog, der ytrer sig ved farvespil med en tæt, dunkel og mættet glød og med f.eks. struktur a la ‘sildeben’. Gulvene er fremstillet i en tre-lags komposition med et toplag af plantageavlet ædeltræ på 3,2 – 6 mm, mens basen er af fornybart gummitræ med en alder på 25-30 år, der ikke længere er i aktiv produktion. Timbertop gulve produceres med en historie, så de ofte er patinerede med farveforskelle, ridser og savspor fra produktionen.

Et andet eksempel på bæredygtig iscenesættelse er den ftalatfrie LVT flise/planke med klik-lås, Moduleo®, der herhjemme også føres af Everfloor. Luxury Vinyl Tiles er kommet i høj kurs, fordi de er velegnede til montage i kældre og underetager med fare for oversvømmelse. Moduleo® kan efter sådan en situation tages op, tørres, og monteres igen uden at tage mindste skade. Belægningen er opbygget af otte lag med glasfiber-base, ftalatfri vinylkerne og en overflade af PU (polyuretan). Vinylfliserne fremstilles med inspiration fra bl.a. sten og træ med naturtro, prægede 3D-overflader.