Synshandicappede kan hjælpes med ledelinjer i gulvet

Gummiplader med høj farvekontrast og ledespor kan påklæbes bestående underlag og være til hjælp for synshandicappede

Til trods for at det anbefales, at offentlige bygninger indrettes til gangbesværede og borgere med nedsat syn, så er synshandicappede ofte overladt til sig selv, når de træder inden for. Dansk Blindesamfund håber, at en ny, simpel løsning med såkaldte indendørs følbare taktile ledelinjer kan være en løsning.

Der er tale om en løsning bestående af gummiplader med høj farvekontrast, der limes på eksisterende underlag uden at beskadige dette. Pladerne har tydelige ledespor og er skridsikre, kørestolsvenlige og uden risiko for at snuble.

En løsning, som bl.a. DSB er ved at teste.

- Der er tale om følbare stier, der kan klæbes på gulvet. Det giver synshandicappede meget bedre mulighed for at overskue og vurdere omgivelserne. Med stier som disse er synshandicappede hjulpet rigtig godt på vej i hverdagen, når de f.eks. skal finde frem til toilettet, og det betyder en langt større tilgængelighed for synshandicappede og blinde, siger Allan Kronborg fra Kronborg Care, der nu gør løsningen tilgængelig i Danmark.

- I Danmark anbefales det, at offentlige bygninger også inden døre er indrettet til at give synshandicappede mulighed for selv at komme rundt, så de har samme adgang til faciliteter og information som andre borgere. Men der har manglet en tilgængelig løsning, som gør det nemt at leve op til anbefalingerne. Det håber vi, der nu med denne løsning bliver rettet op på fremover, i nye såvel som eksisterende bygninger, siger arkitekt Torben Olesen, Dansk Blindesamfund, der har vurderet den nye løsning, for Kronborg Care.

www.kronborg-care.dk

Foto: Tilgængeligheden kan øges i offentlige bygninger ved at skabe følelige ledelinjer i gulvet, fremhæver Allan Kronborg fra Kronborg Care.