Skandinavisk i mikrotuft

Mikrotuft er navnet på en væveteknik til tæpper, som er udviklet af den amerikanske tæppeproducent Interface Inc

Den er særligt populær i Skandinavien, hvorfor mikrotuft også er kernen i Scandinavian Collection fra Interface. Nu udkommer nye farver i kollektionen, oplyser Interface.

Mikrotuft er skabt ved at vende tæppeflisen om og anvende den anden side. Det resulterede i udviklingen af en garnløkke, som kræver mindre garn i fremstillingsprocessen og, som ikke tager imod aftryk fra møbler og hjul på kontorstole. Ej heller snavs hæfter særlig godt til de små garnløkker. Resultatet er et vævet produkt, som kræver et minimalt garnforbrug samtidig med, at det bibeholder et blødt gulvs fordele. Mikrotuft søger at forene det hårde gulvs elegance med behageligheden ved at gå på noget blødere, som også bidrager til en bedre akustik i rummet.

Minimalistisk indretning

Interface: – Scandinavian Collection er udviklet til en minimalistisk indretning. De nye farver er udviklet i respekt for ønsker fra nordiske arkitekter og designere. Kollektionens design indrammer det moderne kontor.

Interface er pioner inden for bæredygtighedsarbejdet for fremstillingsvirksomheder og bestræber sig på at nå sit mål ‘Mission Zero’: I 2020 skal udledninger til luften, affaldsproduktionen og olieforbruget være nulstillet.

- Interface deler den overbevisning med mange skandinaviske arkitekter og designere, vurderer Interface Danmark.