Klimagulv med sømfri montage

Arbejdsmiljø, materialeforbrug og montagetid er i centrum i en ny montageløsning i et ‘klimagulv’ til gulvvarme fra Novopan

Der er tale om en ny generation af kendte og afprøvede løsninger fra Novopan med fokus på et monteringsvenligt design. Tidsforbruget til udlægning af aluminiumspladerne til varmeslangerne reduceres kraftigt. Det sker også, fordi løsningen er sømfri; dermed undgås buler i alu-pladerne grundet spændinger og skæve monteringsøm.

Alu-varmefordelingspladen bygger på et design med vulster i de kanaler, hvor aluminiumsprofilen placeres i de forfræsede spor i gulvspånpladen. Montagen sker stående. Pladen slippes, og den falder let og uhindret på plads i sporet. Efterfølgende fikseres varmefordelingspladen i gulvspånpladens spor, og den ligger plant til underlaget.

Designet gør, at varmefordelingspladen fikseres uden traditionel brug af søm. Designet forbedrer også monteringstiden, påpeger Novopan.

Varmefordelingspladen er afprøvet af SBi, Statens Byggeforskningsinstitut.

Novopan Klimagulv kan tilpasses de fleste konstruktioner og er en gennemarbejdet og komplet løsning til installering af vandbaseret gulvvarme. Systemet er egnet til såvel nybyggeri som boligrenovering, og er en hurtig, tryg, enkel og økonomisk løsning, der med held er afprøvet på en række projekter, oplyser Novopan.