Sikkerhed og hastighed er krav til offshore gulve

Især brandsikring er en parameter; men det samme er, at gulvarbejdet går hurtigt

Det brandsikre undergulv er blevet raffineret i en bemærkelsesværdig udvikling, styret af Ardex. Netop brand er den værste fjende på en boreplatform på åbent hav. At brandsikring derfor har været i toppen af kravspecifikationerne til offshore-industrien kan ikke undre.

- Uanset om opgaven er om bord på krydstogtskibe, fiskekuttere eller olieboreplatforme, så skal materialerne først og fremmest være dokumenteret brandsikre, forklarer teknisk konsulent med speciale i marine, Allan Petersen, Ardex. Men de skal også være hurtige at arbejde med, for det er kostbart, hvis en offshore-platform må lukke ned på grund af service og vedligehold.

Endelig, understreger Allan Petersen, skal materialerne til undergulve monteres på ståldæk og være så elastiske, at de kan arbejde med bevægelserne, når der er bølgegang.

Løsningerne til opgaven fra Ardex består af plastforstærkede cementtyper, der alle er IMO-godkendte (International Maritime Organization) og dermed brandsikre med certifikat. De kan anvendes til etablering af undergulv i 1-50 mm under godkendte belægninger som fliser eller vinyl, uanset om der er tale om storkøkkener eller kahytter.
Plastforstærkningen giver cementen en elasticitet efter indbygning, som forhindrer, at rystelser fører til reparationskrævende brud. Desuden har cement-typerne en særlig ‘ardurapid’ effekt, som betyder, at de både hærder og tørrer på ekstreme korte tider: Det nye undergulv kan topbelægges efter få timer, og gulvet kan tages i brug.
De plastforstærkede cementtyper er udviklet herhjemme, men bruges i dag over hele verden, f.eks. til de største skibsværfter i Asien, oplyser Ardex.

- Vi yder endvidere teknisk rådgivning i alle faser af byggeriet og stiller så vidt muligt op på stedet indenfor 24 timer, forklarer Allan Petersen, som netop har været på rejse for at hjælpe en dansk kunde i Qatar!