Parketgigant får egen salgsafdeling

I foråret fusionerede schweiziske Bauwerk og norske Boen under navnet Bauwerk Boen Group

 Med sin årlige produktion af over 8 mio. kvm blev Bauwerk Boen dermed volumenmæssigt Europas næststørste parketproducent.

- Målt på indtjeningen er Bauwerk Boen Group imidlertid den største, kommenterer direktør Jørgen Jensen, som 15. oktober blev udnævnt til chef for Boen Danmark. Dermed fik Boen sin egen afdeling i Danmark; og det bliver nu Jørgen Jensens opgave at skabe endnu bedre danske resultater for den fremgangsrige parketproducent.
Jørgen Jensen har et indgående kendskab til sin nye arbejdsgiver, som han har kendt siden starten af 1990’erne. Dengang var Boen repræsenteret af Junckers Industrier, hvor Jørgen Jensen var nordisk salgschef.

I de sidste tre år har agenturvirksomheden Danadeco varetaget Boens interesser, igen med Jørgen Jensen i centrum som direktør og medejer. I forbindelse med sin ansættelse hos Bauwerk Boen Group har Jørgen Jensen afhændet sin aktieandel på 10 pct. i Danadeco, hvor Allan Thomsen fortsætter som daglig leder.

Boen Danmark får fremadrettet et fortsat samarbejde med Danadeco, som vil røgte den eksisterende kundeportefølje og bliver lagerførende for Boen Danmark.
Bauwerk Boen Groups produktion er i forbindelse med fusionen koncentreret i sin helhed til moderne produktionsanlæg i Litauen, hvortil nu også Bauwerks fremstillingsvirksomhed i Schweiz og Østrig er flyttet, oplyser Jørgen Jensen.

Med Bauwerk som markedsleder i to-lags parket og Boen i tre-lags versionen supplerer de to virksomheder hinanden godt. Omsætningen ventes at ligge på 1,9 mia NOK med 1400 ansatte.