Gamle gulve og dem af plastflasker

Hamberger Industriewerke GmbH, førende tysk gulvproducent, tog en tur i tidsmaskinen på årets Domotex og var klar med både det historiske trægulv og fremtidens af polyetylen

Hamberger venter sig så meget af sit nye Disano-brand, at et helt website er dedikeret til at bringe nyheden ud i hele verden. Disano-gulvene ligner trægulvene med al den erfaring, som netop Hamberger har i netop det felt. Men de er fremstillet med en nyudviklet produktionsteknologi af det samme materiale som plastflasker til drikkevand: Polyetylen, PET. Materialet er valgt, fordi det er ubelastet af de myter, som ofte knytter sig andre plastvariationer og, fordi man af PET kan fremstille holdbare og robuste gulve med et naturtro træ-look.

Det med naturen er også en parameter for de nyeste trægulvskollektioner, som Hamberger præsenterede på Domotex 2014. I kollektionerne Haro Interieur er overfladerne ren retro, enten rå og børstede eller med fremstående knaster som en 3D-dekoration.

En endnu større nyhed er det, at Hamberger som en af de første producenter har taget højde for indeklima-konsekvenserne af de kommende 2020 regler for energireduktion.

- Energibyggeriet betyder, at vi får en kraftigere udtørring i bygningerne, som får betydning for træets volumen, forklarede Hambergers chef for salget i Danmark, Stig Madsen. Vi har forbedret mellemlaget i lamelparketten med mere luft mellem lamellerne, så der er plads til at de kan udvide sig med store forskelle på luftfugtigheden sommer og vinter. De nye gulve ligger nu stabilt i spændet mellem 20-75 pct. luftfugtighed; det har traditionelt været 30-65.