Vinylmarked åbner

- Der er et stort marked for vinylgulve i Danmark, fordi sundheds- og plejesektoren udvider så markant i disse år, bemærkede direktør Sten Hasling, Eriksen Randers under sit besøg på Domotex 2014

Sten Hasling pegede på en førende producent som Gerflor med kollektioner som Symbioz, Cosmo og Tara Safe, der er specielt udviklet med henblik på en robust brugssituation med samtidige høje hygiejnekrav og dermed store udfordringer for rengøringen.

- Meget velanskrevne løsninger andre steder i Europa, mens vi herhjemme ikke er helt på omdrejningshøjde, vurderede Sten Hasling. Han konstaterede, at danske arkitekter fortsat nærer fordomme mod vinyl, selv om gulvene, målt på hygiejne og komfort, har en række fordele.

- Vinylkollektionerne udkommer nu også ofte med akustisk regulerede bagsider med ganske betydelige fordele i institutionsmiljøer, mente Sten Hasling og opfordrede til, at de danske tegnestuer tager deres holdninger til de ftalatfrie vinyler op til revision.

Gerflors Mipolam Symbioz er en homogen vinyl i ruller og fliser, udelukkende fremstillet med biologisk baserede blødgørere og af bæredygtigt producerede og fornybare materialer. Alligevel hører Mipolam Symbioz til blandt de mest robuste og tålsomme af vinyler til brug i områder med stor belastning.

Indenfor sikkerhedsgulve pegede Eriksen Randers på Gerflors Tarasafe® program, der udkommer i flere variationer med speciel adresse til sundheds – og plejesektoren. En af dem er Tarasafe Ultra Comfort, udelukkende fremstillet af genanvendte eller genanvendelige materialer.

Gerflor forhandles herhjemme af Storm Carpet.