Radonsikring billigt og nemt

Ardex Skandinavia reagerer på Bygningsreglementets krav om, at bygninger skal sikres mod indsivende radon

Ardex Skandinavia A/S, førende udbyder af spartelmasser og støbegulve, har tre effektive bud på reduktion af den radongas, som hvert år kan koste et par hundrede danskere livet, hvis den får lov at sive op fra undergrunden og ind i vore bygninger. Bygningsreglementet stiller derfor krav om, at bygningerne skal radon-sikres.

Ardex Skandinavia peger på epoxyharpiksen Ardex EP 2000 til radonsikring af eksisterende betongulve, mens vådrumssystemet Ardex 8+9 anvendes til gulve og vægge, hvor der ikke forventes nye større sætninger eller revner. Endelig udnævner Ardex Skandinavia foliemembranen Ardex SK 100 W som specielt egnet til gulve og vægge, hvor der fortsat er risiko for sætninger og revnedannelser.

– Løsningerne dækker tilsammen en meget bred vifte af behov. De gør det nu muligt at ændre et gammelt pulterrum til nyt radonsikkert kontor eller aktivitetsrum på meget kort tid, og til en pris der er til at betale, pointerer teknisk chef hos Ardex Skandinavia A/S Carsten Rasmussen.

Membranerne fra Ardex er alle blevet testet på Statens Prövningsinstitut i Sverige og er dokumenteret radontætte.

Som en sidegevinst opfylder de desuden forsikringsselskabernes krav til forsikring af kældre i forbindelse med oversvømmelser.

Ardex Skandinavia A/S er et af tyske Ardex GmbHs 39 datterselskaber verden over. Ardex har fabrikker i ti lande og beskæftiger ca. 250 medarbejdere.

Ardex.dk