Støjsvagt gulv der skåner ryggen

Det er en helt naturlig ting, at ryg, hofte, muskler og led skal skånes og forebygges mod skader, når det handler om en løbetur. Men hvorfor ikke sætte denne ergonomiske tankegang i et større perspektiv? Altså overføre den til alle de mange timer hver dag, hvor vi går på gulvet inde i boligen.

Det er dette sunde princip, der er den bærende idé i et ergonomisk gulv fra Timberman. Gulvet, der hedder Wicanders Vinylkomfort, har nemlig populært sagt indbyggede kondisko, idet der indgår to lag kork i selve gulvkonstruktionen. Disse to lag kork gør gulvet stødabsorberende og behageligt lunt at gå på, og som et ekstra plus er det bløde gulv næsten lydløst og forbedrer akustikken i rummet, skriver virksomheden i en meddelelse. 

Wicanders Vinylkomfort er er opbygget som en sandwich-konstruktion med to lag kork, en HDF-kerne og øverst en meget slidstærk vinyloverflade, som tilmed er modstandsdygtig over for snavs og smuds. Det er derfor et meget praktisk og rengøringsvenligt gulv, der gør det let at sikre et sundt og hygiejnisk indeklima.

Med hensyn til design og stil byder det nye gulv på stor valgfrihed. Der er flere dimensioner at vælge mellem, og overfladerne fås med en række flotte teksturer og mønstre, der er inspireret af sten, ædle træsorter og andre naturmaterialer. Gulvet fylder kun cirka 1 centimeter i højden og kan derfor lægges flydende på stort set ethvert plant underlag. Og det er meget let og hurtigt at lægge og samle for gør-det-selv-folk på grund af det patenterede klik-system, Corkloc. Der kræves hverken specialværktøjer eller brug af lim.

Wicanders Vinylkomfort fås i to versioner: Home og Commercial. Home er til brug i private boliger, mens Commercial, der har en næsten dobbelt så tyk vinyloverflade, er særlig velegnet på offentlige steder med massiv brug og slitage. De vejledende udsalgspriser er henholdsvis 329 og 399 kroner per kvadratmeter. Gulvene forhandles gennem gulvspecialforretninger samt udvalgte byggemarkeder og tømmerhandler. Yderligere oplysninger kan findes på webshop.timberman.dk