Indiske tæpper fra Ege

Ege har nu lanceret kollektionen The Indian Story med løse tæpper til private boliger

Ege har nu lanceret kollektionen The Indian Story med løse tæpper til private boliger. For ege har den indiske top designer Rohit Bal skabt en række tæpper med smukke mønstre, som afbilleder en mangfoldig kulturarv. De løse tæpper er designet til at give boligen et frisk pust inspireret af Østens mystik.

Rohit Bal er blevet en af Indiens allerstørste mode-designere med eget brand og et tilhørsforhold til mode ikoner som Christian Louboutin. Flere kendte er blandt hans fans; Naomi Campbell, Uma Thurman og Cindy Crawford er alle tilhængere af den indiske designer

Kollektionen med løse tæpper er et resultat af det første samarbejde mellem ege og en indisk designer. Indtil nu har ege for det meste arbejdet sammen med europæiske talenter. Salgsdirektør hos ege, Mads Skak Lindegaard, fortæller om samarbejdet:

- Indien er et kolossalt marked. Da salget af løse tæpper i god kvalitet og flotte farver er stærkt stigende, anser vi det for et meget potentielt marked. Vi forventer os også meget af det danske marked, fordi Rohit Bal har skabt en række designs med indisk sans for æstetik.

Levende design fra Indien

Rohit Bal sender med sine designs Indien ind i de danske hjem.
- Ege som brand er stolte af at være associeret med Rohit Bal. Rohits sans for æstetik er finjusteret, og hans håndlavede kreationer er på grænsen til perfektion. Han formår at formidle sit eget Indien på en levende og gribende måde,siger Mads Skak Lindegaard.

Rohit Bal har lavet en kollektion, der passer til Danmark - og resten af verden.

- Jeg ønskede at skabe en kollektion inspireret af mit Indien, men på samme tid ønskede jeg, at det skulle være det moderne Indien. Kollektionen vil være attraktiv for alle dele af verden, den har en global tiltrækningskraft, og jeg er meget stolt, da dette er første gang, en indisk designer laver et så stort projekt,” fortæller Rohit Bal.

100% genbrug

The Indian Story er produceret af 100% genbrugsgarner og er en del af eges Ecoline koncept, der bygger på bæredygtige principper. De løse tæpper skaber forandring i stuen, på værelset og på kontoret med afdæmpede farver og designs, der sender Indien ind i boligen. Lotusblomsten er med i flere designs, og den har en særlig plads i designerens hjerte.

- Jeg kommer fra en del af Indien kaldet Kashmir. Kashmir bliver ofte kaldt for Indiens Schweiz, fordi det ligner Europa med alle søerne. Lotusblomsten gror vildt her, så jeg er på en måde vokset op med den. Rent faktisk bliver folk som jeg ofte kaldt for lotus-spisere, fordi vi spiser blomstens stilk. På den måde bliver lotusblomsten meget vigtig for folk fra Kashmir, forklarer Rohit Bal.