Naturen ind på tæpperne

Det er blevet en grænseoverskridende tendens at importere naturens virkemidler og motiver ind i et bynært indretningsmiljø.


Det er blevet en grænseoverskridende tendens at importere naturens virkemidler og motiver ind i et bynært indretningsmiljø. Nu er den bevægelse så tydelig, at den har fået et navn: Biofili.

- Bag den gemmer sig menneskers medfødte kærlighed til den natur, som de ofte er fjernt fra i bylivets hverdag. Af samme grund vil man gerne omgive sig med de strukturer og mønstre, der findes i naturen, vurderer den internationale tekstilproducent, Interface.

- Vi har taget konsekvensen og annoncerer nu kollektionen Urban Retreat, oplyser vice-president for Interface Inc., Nigel Stansfield. Med Urban Retreat bringer vi oplevelsen af den brogede, spændende og levende verden, der omgiver os, ind på gulvet i byens kontormiljøer.

- Hermed skabes et behageligt, kreativt og velfungerende miljø, lyder det fra Nigel Stansfield.

Bag konceptet står designeren David Oakley, der har specialiseret sig i naturinspirerede designs.

Basis for tæppefliserne er sten, skov og græs fra savannen i mønstre, der er blevet virkeliggjort med et computerstyret produktionsapparat, der er det første af sin art i Europa.