Mikrobe-dræbende gulvbelægning

Mikrobedræbende gulvbelægning baseret på nanoteknologi og ioniseret sølv kan blive et stærkt våben i sygehusenes kamp mod multiresistente bakterier

Mikrobedræbende gulvbelægning baseret på nanoteknologi og ioniseret sølv kan blive et stærkt våben i sygehusenes kamp mod multiresistente bakterier. Den dobbelte Gazelle-virksomhed, ErgoFloor A/S, vil ind i kampen om leverancer til de nye supersygehuse.

Virksomheden ErgoFloor A/S i Tørring har sat sig et stort mål: Hovedparten af de 16 nye supersygehuse og mindre sygehuse, som regionerne og staten bygger i løbet af de kommende 10-15 år, skal udstyres med en nyudviklet, mikrobedræbende gulvbelægning, som ErgoFloor er eneforhandler af herhjemme.

Projektchef Ole Bauneborg Sørensen hos ErgoFloor siger:

- Det er veldokumenteret intelligent teknologi, vi skal ud og markedsføre hos bygherrer og byggeindustrien, og samtidig er grundprincippet i produktet nogle tusind år gammel, for mennesker har vidst siden oldtiden, at sølv har effektive, bakteriedræbende egenskaber. Netop nu, hvor de multiresistente bakterier breder sig livstruende på sygehusene, er der fornyet interesse for sølv som bredspektret anti-mikrobielt middel til behandling af sår. Vores gulvbelægning er et vinylmateriale, som er belagt med ioniseret sølv i en særlig nano-indkapsling.

Den mikrobedræbende gulvbelægning, Grabo Silver Knight, kom på markedet internationalt for halvandet år siden, og ErgoFloor sikrede sig de danske rettigheder, fordi potentialet ud over sygehuse, sundhedssektoren og plejesektoren også omfatter daginstitutioner, skoler, sportshaller, motionscentre, levnedsmiddelindustrien og medicinalindustrien. Kort sagt alle steder, hvor god hygiejne er vigtigt.

Grabo Silver Knight er udviklet af en af Europas førende producenter af gulvbelægning, Graboplast zRT, og produceres på en højteknologisk fabrik i Ungarn. Graboplast zRT leverer en række andre typer gulvbelægning til ErgoFloor, som også har egen produktion af gulvbelægninger i Kina og på en helt ny fabrik i Vietnam.