Gulvlæggere til DM i Skills 2013

Fem gulvlæggerelever dyster i januar til DM i Skills i Aarhus.

De kommer fra erhvervsskolerne i Viborg og Herlev og er nu gået i hård træning forud for konkurrencerne

Landets dygtigste håndværkslærlinge og -elever dyster 24.-26. januar 2013 i NRGi Park og Arena i Aarhus. Alle håber de på titlen som Danmarksmester ved DM i Skills 2013 – Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser.

Gulvlæggerfaget deltager naturligvis også, fordi mesterskaberne giver de unge kommende gulvlæggere en enestående mulighed for at vise deres talenter. Konkurrencerne er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen, at gulvlæggerfaget er et spændende håndværk med mangeartede muligheder.

Det budskab er vigtigt at få frem til erhvervsskolernes grundskoleelever, for det er blandt dem gulvvirksomhederne skal rekruttere de næste årgange til virksomhedernes lærepladser.

På Københavns Tekniske Skole, KTS i Herlev, og på Mercantec i Viborg har man været igennem store udtagelseskonkurrencer med tæt løb for at sætte navn på dette års kandidater til titlen som Bedste Gulvlæggerelev 2013.

Det blev disse elever, der kom gennem nåleøjet, og som således til januar vil komme til at dyste mod hinanden ved DM i Skills i Århus:

  • Casper Kanne de Claville Ibsen, Faaborg-Midt Gulve ApS
  • Jeppe Haulrik Andersen, Hammelsvang A/S
  • Christian Claudi Thomsen, OK Gulve A/S
  • Kaspar Lind Ipsen, Allan Olesen Gulve, Herfølge
  • Teddy Robert Haaeman, BT Gulve, Ishøj

 

Traditionen tro er der en indbyrdes kappestrid mellem skolerne i Viborg og Herlev om at stå fadder til årets bedste elev indenfor faget gulvlægning. Begge skoler er derfor meget generøse med, at de unge finalister får tilbudt ekstra træningstimer, så deres færdigheder kan stå endnu skarpere, når konkurrencedagen oprinder.

Sidste års vinder var Lars Lindberg Andersen, Lund Gulve. Han kom fra Herlev-skolen, så i år er det den jyske skoles tur til at tage revanche.

DM i Skills blev holdt første gang januar 2011. 36 fag deltog, størstedelen som konkurrencefag, mens en mindre gruppe af fag var med som demonstrationsfag.
I alt deltog knap 200 unge fra erhvervsskolerne.

Værtsskabet går til skiftende byer. I 2011 og 2012 holdtes DM i Skills i Odense; og i 2013 er turen så kommet til Aarhus.